Bilo da u njoj uživamo uz jednostavni umak od maslinova ulja, češnjaka i peršina ili vrhunski umak uz dodatak tartufa, tjestenina možebiti uvertira u glavni obrok ili izvrstan samostalni obrok. Najbolje ju je jesti za ručak, jer se između 12 i 14 sati inzulin maksimalno luči, pa se razgradnja i iskorištavanje ugljikohidrata odvija bez velikog opterećenja organizma.
Srećom, trend dijeta s puno bjelančevina, tzv. “mesnih” dijeta, jenjava i tjestenina je opet in. Jer, pogrešno su je proglašavali krivcem za debljanje. Upravo suprotno, ona je jedna od glavnih namirnica mediteranske prehrane i ne deblja. Znanstveno je dokazano da uvođenje tjestenine u svakodnevni jelovnik osigurava tijelu najbolji izvor lako dostupne energije - složenih ugljikohidrata.
Na taj način organizam...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....