ZDRAVA EJAKULACIJA

EPOHALNA ZNANSTVENA SPOZNAJA Seks s najmanje 21 ženom kod muškaraca umanjuje rizik od raka prostate

Dobra vijest za sve Casanove ovoga svijeta: ako spavate s većim brojem žena to vam umanjuje rizik da ćete jednog dana u poznijim godinama oboliti od raka prostate.

Istraživački tim Sveučilišta u Montrealu u novoj je studiji otkrio je da muškarci koji spavaju s više od 20 žena za čak 28 posto smanjuju mogućnost od oboljevanja od ove opake bolesti.

Također, otkriveno je da u usporedbi sa onim muškarcima koji su spavali samo sa jednom ženom - oni ovako za čak 19 posto umanjuju mogućnost oboljevanja od agresivnog tipa karcinoma.

No, kanadski znanstvenici napominju da se ovo ne odnosi na gay muškarce. Upravo suprotno, ako homoseksualci tijekom života imaju seksualne odnose sa dvadeset muških partnera, oni time čak udvostručuju mogućnost za oboljevanje od karcinoma prostate. Agresivni oblik ove bolesti kod njih je čak pet puta česšći.

I muškarci koji su apstinirali od seksualnih odnosa su također dvostruko više izloženi opasnosti od raka prostate.

U studiju je bilo uključeno 3.208 muškaraca, od kojih je 1590 bilo oboljelo od karcinoma prostate.

'Moguće je da veći broj partnerica znači i veći broj ejakulacija, a poznato je iz prethodnih studija da ejakulacije imaju određeni zaštitni efekt kod ove bolesti', objasnila je voditeljice studije prof. Marie-Elise Parent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:26