EKSPERIMENT

Fitness fanatik 50 sati jeo samo ‘smeće od hrane‘, strpao u sebe 8.000 kalorija i otkrio što se nakon toga dogodilo: ‘Ovo nema smisla‘

Hamburger iz McDonald‘sa (ilustrativna fotografija)

 JENS KALAENE/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP
Will Tennyson i Chris Heria rekli su da su osjećali glad i nakon konzumiranja nepreporučljivo velikog broja kalorija te da su bili demotivirani

Korisnici online video platforme YouTube Will Tennyson (30) i Chris Heria (32), stvaratelji ponekad senzacionalističkih videa o vježbanju i prehrani, objavili su videe u kojima su jeli isključivo nezdravu hranu iz restorana brze prehrane te svojim pretplatnicima pokušali pojasniti kako su se osjećali dok su je jeli i nakon što su je pojeli.

Tennyson je u videu naslova "50 sam sati jeo sam nezdravu hranu" koji je objavio u drugoj polovici lipnja 2022. godine konstatirao rekao je da je osjećao glad i nakon što je u jednom danu pojeo oko 8000 kalorija - tri puta više nego što inače pojede, prenosi Daily Mail.

Tennyson je tijekom tih navodnih 50 sati jeo razne čipseve i slatkiše, sladoled, krafne, pizzu, hamburgere i sushi te pio gazirana pića i kavu. Uz to, kupio je igraću konzolu kako bi pokušao ilustrirati da sjedilačke aktivnosti mogu olakšati konzumaciju nezdrave hrane.

Tennyson je rekao da se tijekom svog eksperimenta osjećao "loše", da ga je boljela glava te da je bio prilično nadut. Tijekom prvog dana eksperimenta napravio je 4000 koraka, mnogo manje nego što napravi inače. Drugi dan Tennysonovog nezdravog režima obilježili su nedostatak motivacije i prištići na licu. Rekao je i da se osjećao tužno.

"Htio sam pokazati da nezdrave navike utječu na izgled, raspoloženje, sreću i motivaciju", rekao je Tennyson nakon što dan nakon eksperimenta odradio trening u teretani.

S druge strane, Herijino eksperimentiranje s nezdravom hranom trajalo je "samo" 24 sata, a video tog pokusa objavljen je u listopadu 2021. godine. Poput Tennysona, i on je rekao da je nakon konzumiranja velikog broja kalorija osjećao glad. Heria je dodao da nakon takve dijete nije imao energije te da se općenito nije dobro osjećao.

Heria je u sklopu svog eksperimenta pojeo hamburger i pržene krumpiriće iz McDonald‘sa; prženu piletinu, tjesteninu i pogačice iz KFC-a; čokoladu i pizzu s kobasicama iz Papa John‘sa. Dok je jeo te obroke, pio je Coca-Colu i Pepsi. Heria je ustvrdio da su ti obroci bili "teški" gotovo 4000 kalorija.

YouTuber je nakon tih obroka otišao u teretanu vježbati. Rekao je da se tijekom vježbanja osjećao lijeno, kao da nema energiju koju inače ima.

"Osjetio sam razliku. Umorniji sam nego inače. Nisam motiviran. Osjećam se kao da mi je lice naduto", rekao je Heria te dodao da godinama nije jeo nezdravu hranu te da ga je šokiralo koliko je skupa. "Nema smisla jesti ovako. Za istu cijenu možete dobiti kvalitetniju hranu, bolje nutrijente, a i više hrane", ustvrdio je YouTuber.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 12:04