Svi disbalansi u tijelu, odnosno sve bolesti razvijaju se zbog jednog jedinog uzrokaprevelike količine otpadnih kiselina u tkivima. Primjerice, svo povrće, gotovo svo voće, sve pseudožitarice, većina mahunarki i orašida, organskih mladih mliječnih proizvoda, sve klice - stvaraju lužnatost i neutraliziraju organizam. Nasuprot tome, sve meso i mesne prerađevine, obrađene žitarice i svi umjetni proizvodi ili obrađene namirnice (npr. homogenizirani mliječni proizvodi) - stvaraju kiselost bez iznimke.
Tu treba naći dobar omjer, omjer lužnatog i kiselog treba biti 80:20 u danu, savjetuje Sanja Žuljević (46), magistrice kineziologije, poznatije kao višegodišnje trenerice i voditeljice "Života na vagi".
Sanja je nedavno napisala svoju prvu...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....