ZAVRŠILA NA HITNOJ

Oprez, ovo se može dogoditi i vama: Žena zaspala i probudila se s gadnom ranom na nozi, a onda je primijetila punjač...

 Artinun Prekmoung/panthermedia/profimedia/Artinun Prekmoung/panthermedia/profimedia
Liječnici su otkrili da se radi o opeklinama trećeg stupnja

O vrlo rijetkom slučaju kemijske opekline nastale bizarnim načinom izvijestio je prije nekoliko dana švicarski portal 20 Minuten.

Naime, žena je slučajno zaspala na kabelu za punjenje mobitela koji je bio uključen u utičnicu. Probudila se s kobnim posljedicama, odnosno s gadnom ranom s unutrašnje strane lijevog koljena.

Žena je za portal anonimno ispričala kako rana široka jedan centimetar u početku nije jako boljela i kako je mislila da će sama zacijeliti, no postalo je sve gore i gore pa je završila na hitnoj.

Tamo su liječnici otkrili da se radi o opeklinama trećeg stupnja.

Liječnik Sveučilišne bolnice u Ženevi Dominik André-Lévigne je objasnio kako dugotrajni kontakt s elektrodama i vlaga iz znoja mijenjaju pH vrijednost kože. To uzrokuje kemijsku opeklinu, a ne toplinsku. Razvija se polako, pa osoba u početku ne osjeća gotovo ništa i ne budi se.

- Rana se razvija nakon nekoliko sati pa je žena morala biti u dubokom snu i prije svega, nije imala sreće. Srećom, ostao joj je "samo" gadan ožiljak, ali moglo je biti puno gore - rekao je liječnik za 20 Minuten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 08:35