![Nutricionistica Daria Vranešić Bender](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/08/22/k_35005973_640.jpg)
Kad ovako gledaš ambalažu, rekla bi, ovo je sigurno neki dobar proizvod. A kad okreneš deklaraciju, ne možeš vjerovati što su sve nagurali u sastav - govori mi magistra nutricionizma Diana Gluhak Spajić dok razgledavamo police s prehrambenim artiklima u jednom trgovačkom centru u Varaždinu.
Ovamo smo je doveli da bi nam na licu mjesta razotkrila trenutačno najveću kontroverzu u prehrambenoj industriji - sve tajne ultraprocesirane hrane o čijim se štetnim utjecajima raspravlja možda i više nego o njezinoj cijeni.
Istraživanja su pokazala da visok unos ultraprocesirane hrane može povećati rizik od srčanih bolesti, pojašnjava.
Studija objavljena u časopisu BMJ otkrila je da povećanje unosa ultraprocesirane hrane za deset posto...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....