DOŽIVJETI STOTU

Bili smo u inspekciji ultra prerađene hrane: Pazite na ove sastojke u čokoladi i jogurtu, ovo je najčešći znak za uzbunu

Treba izbjegavati umjetne boje i sladila, nitrite i nitrate...

 Vedran Peteh/Cropix
Sva ultraprocesirana hrana je loša. Je li to baš tako?

Kad ovako gledaš ambalažu, rekla bi, ovo je sigurno neki dobar proizvod. A kad okreneš deklaraciju, ne možeš vjerovati što su sve nagurali u sastav - govori mi magistra nutricionizma Diana Gluhak Spajić dok razgledavamo police s prehrambenim artiklima u jednom trgovačkom centru u Varaždinu.

Ovamo smo je doveli da bi nam na licu mjesta razotkrila trenutačno najveću kontroverzu u prehrambenoj industriji - sve tajne ultraprocesirane hrane o čijim se štetnim utjecajima raspravlja možda i više nego o njezinoj cijeni.

Istraživanja su pokazala da visok unos ultraprocesirane hrane može povećati rizik od srčanih bolesti, pojašnjava.

Studija objavljena u časopisu BMJ otkrila je da povećanje unosa ultraprocesirane hrane za deset posto...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. veljača 2025 17:58