USKORO IDE KUĆI

VIDEO: ČUDO U AUSTRALIJI Kirurzi glavu jednogodišnjeg dječaka koja je odrubljena u sudaru ponovno spojili s kralježnicom

 Screenshot

Zahvaljujući operaciji koju liječnici nazivaju čudom, dječak iz Australije oporavlja se nakon što mu je u prometnoj nesreći glava odrubljena od tijela.

Naime, 16-mjesečni Jackson Taylor vozio se s majkom i svojom 9-godišnjom sestrom u automobilu kada su se sudarili s drugim vozilom kojim je upravljao 18-godišnjak. Sudar je prouzročio unutarnju dekapitaciju - njegova se glava odvojila od kralješnice.

Dječak je s mjesta nesreće hitno prevezen u bolnicu u Brisbaneu gdje su kirurzi započeli šestosatnu operaciju spašavanja njegovog života.

Dr. Geoff Askin, poznat kao 'bog spinalne kirurgije', vodio je operaciju spajajući kralježke uz pomoć žice, a potom ih je spojio koristeći dio njegovog rebra.

- Puno djece ne bi preživjelo ovakvu ozljedu na prvom mjestu... ako i bi, vjerojatno se više nikad ne bi mogli micati ni disati samostalno - kazao je Askin za 7 News Melbourne.

Askin je kazao kako je maleni Jackson imao najgoru ozljedu ove vrste koju je ikad vidio.

Jacksonovi roditelji, Andrew i Rylea, također su opisali operaciju, ali i oporavak njihovog sina 'čudom'.

Liječnici očekuju da će narednih dana Jacksona otpustiti iz bolnice, a držač za glavu, odnosno svojevrsni fiksator, morat će nositi još osam tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 23:19