DENI SRDOČ

Chef kojeg je dvaput odabrao Michelin: ‘Studirao sam elektrotehniku, ali privlačila me kuhinja‘

Životna priča mladog chefa Denija Srdoča, jedinog kuhara u Hrvatskoj koji je u dva različita restorana dobio prestižno priznanje

Početkom 2020., uoči pandemije, Deni Srdoč, već tada najmlađi hrvatski chef ovjenčan Michelinovom zvjezdicom, spremao se za veliki životni zaokret i odlazak u inozemstvo. Deniju je bilo 28, već je godinu dana bilo prošlo od prve zvjezdice, koju je zaradio u restoranu Draga di Lovrano, i dogovorio je angažman u jednom restoranu gdje se, kako kaže, želio dalje razvijati. Ali, svijet je ušao u lockdown neposredno pred samu realizaciju i granice su se zatvorile. Deni, međutim, nije očajavao i pandemijska godina prošla je za čas.

- Uživao sam doma u Lovranu u vrtu, napravili smo biodinamički vrt, uživao sam u izradi sireva, čitanju knjiga, svemu što se može raditi kod kuće. Godina je bila takva kakva je, ali izvukao sam iz nje najbolje što sam...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 18:49