Štapni mikser zauzima malo mjesta, a zapravo je pomagalo koje odrađuje puno posla u većini kuhinja jer se njime za čas može pripremiti sve od domaće majoneze, kremaste juhe, umaka i nadjeva, do frapea, krema i smoothieja.
Naravno, veliki blenderi imaju svoje prednosti pa tako sa svojim štapnim mikserom nemojte drobiti led i velike smrznute komade zato što ćete time najbrže otupjeti oštrice i opteretiti motor.
Ova vrsta miksera idealna je za sve manje, ali važne zadatke u kuhinji te često može zamijeniti druge aparate koje se jednostavno ne isplati prljati kako biste, primjerice, istukli nekoliko bjelanjaka ili dobili glatku teksturu svoje juhe. Ako ne koristite posude koje dolaze u paketu sa štapnim mikserom, pripazite da posuda u kojoj miksate bude duboka te da oštrica miksera bude u potpunosti uronjena u hranu, kako ne bi naokolo sve špricalo - kome se da još i zidove prati zbog zdjelice guste juhe?
Kada ga koristite, nemojte mikser staviti na jedno mjesto u loncu i pustiti da usitnjava. Najbolje rezultate dobit ćete ako njime kružite po loncu, kao i ako ga malo nakosite, tako da oštrica bude pod kutem.
Pripremate li juhu, maknite je s vatre i pustite da se barem desetak minuta ohladi prije nego što u nju uronite mikser i riskirate da vruća juha postane pravo vatreno oružje. Nastavke obavezno isperite čim ste s njima gotovi kako ne biste kasnije morali ribati.
Odvojivi nastavci najčešće mogu i u perilicu posuđa, što pospremanje nakon kulinarskih pothvata čini jednostavnim i brzim. Aparat koji možemo samo poželjeti!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....