‘ŽENOMRZAC I KRETEN‘

Napalio se na povjesničarku Leu, potrebe zadovoljio prostitukom, detalje opisao u kolumni prestižnog tjednika...

 Amazon/Profimedia
Članak je izazvao bijes komentatora i akademika, a na X-u se oglasila povjesničarka čije je predavanje poslužilo kao predigra

Kazališni kritičar The Spectatora, uglednog britanskog političkog tjednika, napisao je članak o posjetu prostitutki nakon što se uzbudio tijekom predavanja na Cambridgeu kojeg je održala "lijepa povjesničarka". U roku od nekoliko sati nakon objave provokativnog članka, autor Lloyd Evans prozvan je na društvenim mrežama, a potom se oglasila i predavačica.

Evans (61) u svojoj kolumni opisuje kako je tijekom nedavnog posjeta Cambridgeu svratio na Darwin College na predavanje albanske povjesničarke Lee Ypi o revolucionarima. Ubrzo je postao zaokupljen njenim izgledom i prestao mariti o čemu ona govori, prenosi Daily Mail.

image

Lea Ypi

Marco Destefanis/Alamy/Alamy/Profimedia/Marco Destefanis/alamy/alamy/profimedia

- Plava kosa klizila je niz njena ramena što je privlačilo daleko više moje pažnje od njenih političkih stavova. Očajnički sam htio razgovarati s njom nakon toga, no nisam uspio dogovoriti sastanak, započeo je Evans.

Umjesto toga, stoji u kolumni, uputio se prema grubljem dijelu Cambridgea gdje se okupljaju "neprilagođeni i ološi". Njegovo odredište bio je neimenovani salon za masažu u blizini kolodvora. U nastavku je opisao svaki detalj susreta s prostitutkom.

- Smotuljak novčanica predajete konsijeržu koji vas uvodi u blago osvijetljenu prostoriju u kojoj vas čeka radnica. Moja je bila sitna, crnokosa i prsata. Samu sebe nazvala je Shea. Izgledala je više kao Kineskinja nego Irkinja, ali ovih dana se nikad ne zna pa sam je pitao iz kojeg je dijela Irske, na što je odgovorila ‘Šangaj‘, piše u kolumni.

image

Lloyd Evans

Amazon/

Nakon kratkog razgovora, seksualna radnica utrljala mu je vrući vosak u ramena dok je gol ležao na kauču. Prigušila je svjetlo i izložila svoju ponudu, Evans je spustio cijenu za 20 funti, a zatim shvatio kako u novčaniku nema dovoljno gotovine.

- Ponudio sam se da odem do hotela po laptop i prebacim novac kad se vratim. Shei se ta ideja nije svidjela. Odbila me pustiti da odem bojeći se da bi joj moj unosni običaj mogao iskliznuti kroz prste. Ovo mi se činilo bizarnim. Gdje bih drugdje mogao otići?, pita se Evans.

- Nisam mogao zamisliti bolji provod od žustrog vježbanja s ljupkom Sheom koja je imala oko 48 godina i iskrivljeni osmijeh koji mi je daleko privlačniji od onih ultrabijelih zubi koji izgledaju kao Legići, napisao je.

Sam čin nije prepričao u svojoj kolumni, već je podijelio trenutke intimnosti koji su se dogodili nakon odnosa.

- Dok smo tapkali uokolo, navlačeći odjeću, shvatio sam da smo poput dugovječnog para koji poštuje konvencije međusobnog poštovanja i suradnje. Poznavali smo se 17 minuta, a ipak su brazde harmonije, tako urezane u ljudski karakter, spojile naše razjedinjene interese i dale našem malom razgovoru dojam lakoće, piše u nastavku.

Ostavio joj je napojnicu te su se razišli. Članak je izrazito brzo izazvao bijes komentatora i akademika, a na X-u se oglasila i povjesničarka čije je predavanje Evansu poslužilo kao predigra.

image

Lea Ypi

Costa Book Of The Year/Pa Images/Profimedia/Costa Book Of The Year/pa Images/profimedia

- Savjet za znanstvenike: Sljedeći put kad budete držali predavanje o Kantu i revolucijama na Darwin Collegeu pobrinite se da vam je kosa uredno svezana i da niste plavuša. Inače će vaš znanstveni utjecaj biti na odjeljku libida u Spectatoru, napisala je Ypi.

Darwin College na svojim društvenim mrežama napisao je kako su užasnuti onim što vide te da je predavanje bilo vrhunac kulturnih događanja na fakultetu u ovoj godini. Dodali su kako se nadaju da povjesničarki neće ostati ružno sjećanje na održano predavanje zbog člana publike koji je napisao nešto toliko grubo i uvredljivo.

- Stvarno volim Spectator zbog čega ne mogu shvatiti zašto su dopustili Lloydu Evansu da koristi njihovu prestižnu publikaciju za seksualno uznemiravanje stranca, komentirala je čitateljica tjednika Rebecca Reid.

Evansovu kolumnu osudili su brojni kolege nazivajući ga ženomrscem, kretenom, a neki su pisali kako ga treba izdvojiti na pusti otok s krokodilima. Autor se, s druge strane, čudi svim osudama i negativnim komentarima te je kratko komentirao kako nije očekivao takvu reakciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:03