ZAHVAT IZ NOĆNE MORE

Sara (33) otišla u Tursku na operaciju, vratila se unakažena, s rupom u trbuhu: ‘Umirala sam od bolova, uništili su mi život‘

Sara je žrtva loše operacije u Turskoj

 Profimedia/
Odletjela je u Tursku na operaciju, no čim se probudila nakon 13-satnog zahvata shvatila je da nešto nije u redu...

33-godišnja Sara Platt iz Južnog Walesa odlučila je otići na operaciju u Tursku koja joj je trebala promijenila život, ali nije ni slutila na koji će joj se točno način život promijeniti. Ona je 2021. odlučila otići na operaciju smanjenja trbuha, no to je završilo tako da joj je ostao višak kože, brojne rane i neugodan miris, a bol koju je osjećala bila je toliko jaka da je poželjela umrijeti. Kako je otkrila za ITV, na kraju je i hospitalizirana zbog psihoze uzrokovane spoznajom opsega njezine unakaženosti.

Ta operacija u Ujedinjenom Kraljevstvu bila je preskupa (oko 33.000 funti) pa je zato odlučila otići turskom kirurgu, koji je na internetu imao brojne recenzije s pet zvjezdica - za koje Sara sada vjeruje da su lažne. Tamo je uklanjanje kože, podizanje grudi i implantati koštalo ukupno 15.000 funti. Nadala se da će oporavak uspjeti odraditi pod turskim suncem, no to se na kraju nije dogodilo jer je ostavljena "da trune u prljavoj hotelskoj sobi" zbog neuspješnog kirurškog zahvata. Sve je završilo s dodatnih devet operacija i trajnom unakaženošću.

image

Sara Platt prije operacije u Turskoj

-/instar Images/profimedia/-/instar Images/profimedia

"Moje tijelo je osakaćeno: imam dvije rupe u trbuhu, nemam grudi, imam grbu na leđima i stalno sam u bolovima. Ono što su mi napravili uništilo mi je život. Operacija u Velikoj Britaniji koštala bi me 33.000 funti, što je tada bilo iznad mojih mogućnosti. Pronašla sam kliniku u Turskoj gdje je sve to koštalo 15.000 funti. Nije bila najjeftinija opcija, ali klinika i kirurg imali su dobre recenzije, sve po pet zvjezdica, iako sam u međuvremenu shvatila da su sigurno bile lažne", pojadala se.

U veljači 2023. odletjela je u Tursku na operaciju, no čim se probudila nakon 13-satnog zahvata shvatila je da nešto nije u redu. Osjećala je užasne bolove i nije mogla disati jer joj je kirurg odrezao toliko kože da "nije mogla širiti pluća", kaže.

image

Sara Platt opisala užasno iskustvo iz Turske

-/instar Images/profimedia/-/instar Images/profimedia

"Sjećam se kad sam bila pri svjesti da je moj tata bio uz mene i govorio mi: ‘Moraš disati, Sara, moraš disati.‘ Oko mene je bilo puno medicinskih sestara i pomislila sam: ‘Ubijte me. Reci im da me ubiju, tata, moraš im reći da me ubiju. Ne mogu disati, moraš im reći.‘ Bol je bila toliko jaka da sam mislila da ću umrijeti jer se nisam mogla nositi s tim", prisjeća se, prenosi ITV.

I dalje joj nije bilo dobro te je bila u bolovima i devet dana nakon operacije. Kada je zamolila supruga da joj pomogne skinuti zavoje u hotelskoj kupaonici, oboje su se užasnuli od prizora. Smeđa tekućina curila joj je iz tijela te je imala osjećaj kao da se raspada.

image

Sara Platt opisala užasno iskustvo iz Turske, operacija joj je uništila život

Sara Platt/swns/swns/profimedia/Sara Platt/swns/swns/profimedia

Nakon toga joj je kirurg napravio još jedan zahvat, a pritom je koristio samo lokalnu anesteziju, što znači da je bila budna dok se zahvat obavljao. "Koristio je neki gorući alat pa sam osjetila peckanje na trbuhu, kao da mi koža gori. Bilo je to toliko grozno iskustvo da će me zauvijek proganjati, uništilo mi je život", kaže Sara.

Kada je konačno dobila potvrdu da je sposobna letjeti avionom, vratila se u Južni Wales i odmah otišla na hitnu. Dežurni stručnjak s plastične kirurgije, profesor Iain Whitaker, njezin je slučaj opisao kao ‘poražavajuć‘. Na kraju je zaradila ozbiljnu infekciju i imala je puno mrtvog tkiva. Stručnjak iz Britanije upozorio ju je da je situacija toliko ozbiljna da bi je odgoda liječenja mogla dovesti do smrti.

"Također sam otkrila da sam dobila bakteriju zbog korištenja prljavih kirurških instrumenata", dodala je Sara, koja je provela više od osam tjedana u bolnici, podvrgnuta je devet operacija kojima se nastojala popraviti šteta da bi joj se, na koncu, spasio život.

No unatoč svim liječničkim naporima, ostala joj je rupa u trbuhu i kvržice ispod kože.

image

Sara Platt opisala užasno iskustvo iz Turske, operacija joj je uništila život

-/instar Images/profimedia/-/instar Images/profimedia

"Preživjela sam tako veliku traumu da imam beskrajne noćne more i PTSP. Učinila bih sve da mogu vratiti vrijeme unazad", priznaje Sara koja je ostala bez desne dojke i ograničena joj je pokretljivost.

Opisujući cijeli proces, Sara je za ITV rekla da je ‘uništio‘ i nju, i njezinu obitelj, kao i njezinu budućnost. Sada se osjeća kao ljuštura i ima osjećaj da više nije ona stara Sara. Svoju je priču odlučila podijeliti s javnošću kako bi upozorila druge na moguće posljedice kozmetičkih zahvata u inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 15:01