TVORNICA SLADOLEDA

Sladoledni raj Tjaše i Primoža usred Ogulina: ‘Zaposlit ćemo 35 ljudi, raditi 15.000 kg na dan. Zašto baš Ogulin? Jednostavno je‘

Tjaša i Primož Ogrizek

 Tomislav Krišto/Cropix
Slovenski supružnici uskoro u Hrvatskoj otvaraju najveću zanatsku tvornicu sladoleda na svijetu

Trzin je općina s manje od 4000 stanovnika, sjeveroistočno od Ljubljane, koja je za Sloveniju važna zbog velike poduzetničke zone, a za Hrvatsku zato što je u toj zoni nastala jedna od baš dobrih priča hrvatskog turizma - aRoma Gelato Experience. Prije točno 10 godina supružnici Tjaša i Primož Ogrizek sami su u jednoj od tamošnjih halica miksali najbolje komade voća pokušavajući pripraviti "najbolji prirodni gelato na svijetu". A kada su ga napravili, krenuli su sezonu za sezonom osvajati hrvatsku obalu fantastičnim okusima istog tog artizanskog, odnosno zanatskog sladoleda.

Prošle godine imali su 17 butika, kraj ove sezone dočekat će s njih 50 i tvornicom u Ogulinu, koja će postati najveća manufakturna proizvodnja sladoleda...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 11:32