KAKAV PEH

U javnom prijevozu izgubio instrument vrijedan 138 tisuća kuna, sada proživljava agoniju

Donald Rabin
 Donald Rabin/Facebook
Rekao je da mu je flautu poklonila baka kada nije imao novca da kupi vlastitu

Dvadesettrogodišnji flautist Donald Rabin izgubio je svoju 22 tisuće dolara (138 tisuća kuna) vrijednu flautu koju mu je ostavila njegova pokojna baka kada se prošlog petka vozio podzemnom željeznicom u američkom gradu Chicagu, piše CNN.

Rabin je svoju grešku shvatio netom nakon što je izašao iz vlaka. "Potrčao sam prema svom taksiju, no kada sam se našao nasred stepenica za izlazak iz podzemne, shvatio sam da moga instrumenta nema", rekao je flautist za CNN.

Rabin svira skoro 11 godina, a flautu je diplomirao na Bostonskom konzervatoriju pri Berkleeju u Bostonu u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Rabin kaže da flauta nije samo njegova karijera već da je produžetak njegovog tijela.

"Flauta mi je poput još jednog uda ili organa. Osjećam se jako čudno sad kad je nemam", dodao je Rabin.

Flautist je rekao da je napravio sve kako bi pronašao svoj instrument. Kucao je na vrata čikaškog metroa, a čak se i vozio metroom kako bi pokušao pronaći onaj vlak u kojem je ostavio flautu. "Flautom zarađujem za život i stvarno dajem sve od sebe kako bi je pronašao", dodao je Rabin.

Rabin je za CNN rekao da mu je flautu poklonila baka kada nije imao novca da kupi vlastitu. "Kada je moja baka 2016. godine preminula od raka, u njezinoj je oporuci pisalo da flauta ide meni. Ta mi je gesta uvijek bila posebna", dodao je.

Rabin je otkrio da je flautu proizvela tvrtka Haynes and Company iz Bostona. Tijelo joj je srebrno, glava zlatna, a posljednji je puta viđena u crnoj četvrtastoj kutiji s remenom za nošenje na ramenu.

Čikaška policija uključila se u slučaj.

"Savršen kraj ovog nemilog slučaja bio bi pronalazak flaute jer će mi tako ponovno biti prikopčana treća ruka. Onda ću ponovno moći svirati i donositi sreću ljudima", dodao je Rabin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:25