ONI ZNAJU

ŽIVOTNI SAVJETI GAYEVA HETERO FRAJERIMA Kako se ophoditi prema ženama, kako poboljšati život, što ako je netko u vašem okruženju gay...

 Colourbox

Od toga kako se treba ophoditi prema ženama, pa do toga da zaborave homofobiju – gay muškarci su na Redditu heteroseksualnim muškarcima ponudili nekoliko savjeta kako da poboljšaju svoj i život onih koji ih okružuju.

Izdvojili smo njih nekoliko. Evo što su im poručili:

Savjeti o vezama

Slušajte žene. To što vam govore možda vam ne govore zato što očekuju da odmah riješite neki problem. Možda samo žele da ih saslušate.

Prestanite toliko brinuti kad po prvi put stupate u kontakt sa ženom koja vam se sviđa. Upoznao sam puno muškaraca koji uopće nisu u stanju normalno razgovarati sa ženama ili s njima koketirati. S druge strane, ja ponekad ženama moram objašnjavati da nisam zapravo zainteresiran i da ne koketiram s njima samo zato što normalno razgovaram s njima kao što bih i s bilo kim drugim.

Prestanite se toliko užasavati menstruacije. To je prirodna stvar. Kad god neka cura samo i spomene menstruaciju, heteroseksualni muškarci potpuno polude i počnu vikati da to ne žele slušati i da se o tome nikad, baš nikad ne smije pričati. Smirite se malo. Ne morate voljeti menstruaciju jer nitko je ne voli. Ali cure se za vrijeme menstruacije ionako već osjećaju grozno pa vi zaista ne morate dodatno pogoršavati. Evo nekoliko savjeta što biste trebali raditi kad vaša djevojka ili žena ima menstruaciju:

- Znate koje su joj omiljene poslastice pa joj slobodno donesite nešto od toga

- Možete u torbi nositi i nekoliko tampona ako zatrebaju nekoj od vaših prijateljica

- Tijekom mjesečnice mnoge žene osjećaju pojačanu želju za seksom. Budite sretni zbog toga. Stavite kondom i uživajte. I ne brinite zbog krvi. Oprat će se.

- Pitajte možete li kako pomoći. I samo to što ste pitali, značit će već puno.

Savjeti o muževnosti

Kao gay muškarac htio bih vam reći da je u redu izraziti emocije. Ne mogu se ni sjetiti koliko puta me cura mojega brata pitala što s njim nije u redu, zašto je tako tih i je li ona možda nešto kriva? Na to bih ja samo odgovorio da je sve u redu i da je vjerojatno pod stresom zbog posla. Također je u redu razgovarati o osjećajima jer to može samo pomoći vašem međusobnom odnosu. Previše muškaraca gura svoje osjećaje pod tepih i na taj način gube dio sebe. Tako misle sačuvati svoju muževnost što je potpuno krivo.

Nemojte se toliko strašno bojati svoje ženske strane. Ako si želite malo urediti obrve, učinite to. Nećete zbog toga biti ništa manje muškarac. Želite obojiti kosu u neku ludu boju, nalakirati nokte ili nositi suknju? Učinite to! Vi određujete koliko ste muževni, a ne manjak ženstvenosti.

Odjeća i osobna higijena

Žene mrze hrapave laktove. Malo losiona za tijelo (znam da ga imate!) riješit će problem. Namažite laktove svakih par dana da se riješite te grozne hrapavosti.

Oblačite se lijepo. Možda mislite da su trenirke ok ali nisu, a dame će svakako primijetiti kako ste obučeni. Posebno pazite na cipele.

Sportska odjeća nije prikladna baš u svim situacijama.

Budite čisti. Osobna higijena je ključ. Tuš i dezodorans. Mi muškarci se znojimo i smrdimo, zato upotrebljavajte kozmetiku i losione poslije brijanja. Također, slobodno koristite losione za tijelo. I posljednje, ali ne i najmanje važno, sredite bradu. Dobra brada rješava sve probleme!

Međuljudski odnosi

Ne upadajte u zamku stereotipova. Mi gayevi nismo svi jednaki. Ima nas svakakvih i imamo različite interese.

Budite samopouzdani, ali ne ljigavi. Poznajem puno zgodnih frajera koji totalno uprskaju kad se upucavaju nekoj mojoj prijateljici.

Ako gay muškarac može 'izići iz ormara' i riskirati da ga odbaci čitavo društvo, onda možeš i ti prići curi koja ti se sviđa i riskirati da te odbaci samo ta jedna osoba.

O homofobiji

Možemo biti prijatelji unatoč tome što sam ja gay. Imam puno 'straight' prijatelja, no ima ih nekoliko koji se boje biti prijatelji sa mnom. Samo zato što je netko gay, ne znači automatski da je zainteresiran za vas. Ako poželim seks, prije ću partnera potražiti na internetu nego se upucavati heteroseksualnom muškarcu.

To što sam ja gay, ne znači da me zanimaš.

Ne odnosite se prema svojim gay prijateljima drugačije nego prema ostalima. Ako ponekad zagrlite ili potapšate nekog 'straight' prijatelja po ramenu, ali to isto ne čini s gay prijateljem – primijetit ćemo to.

Ja sam samo još jedan od dečki i ne pada mi napamet upucavati se nekome za koga znam da je heteroseksualan jer bih tako uništio prijateljstvo. Imam sreću što sam okružen ljudima koji me ne tretiraju ništa drugačije zato što sam gay. No, ponekad se pojavi netko tko nije takav i to je stvarno grozno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 16:13