Aki Rahimovski i Dražen Ladić zanijekali romsko podrijetlo

Pjevač Aki Rahimovski i bivši vratar hrvatske reprezentacije Dražen Ladić demantirali su jučer navode predsjednika Centra kulture Roma, Kasuma Cane, o njihovu romskom podrijetlu koje je s hrvatskom javnosti podijelio u emisiji Petra Vlahova "Drugo lice". Bilo bi u redu, tvrdi Cana, da poznati Romi pomažu svojoj zajednici, a ne da se srame svog podrijetla. Međutim, i Aki i Ladić kroz smijeh tvrde da nemaju nikakve veze s Romima.



- Ljudi svašta izmišljaju i žele. Valjda bi se u ovih 30 godina koliko djelujem na sceni znalo da sam Rom. Moje prezime samo govori o mom podrijetlu i bilo bi glupo da se sramim onoga što jesam. Romskoj sam zajednici spreman pomoći iako nisam njezin pripadnik - rekao je Rahimovski.



I Dražen Ladić spreman je pomoći Romima, no ni on, tvrdi, nema romske korijene.



- Nemam apsolutno nikakve veze s Romima. Jutros me i mama zvala jer joj je susjeda rekla što je bilo u emisiji, a najsmješnije je u cijeloj priči to što se jedna novinarka čak potrudila u mom rodnom selu Gornji Hraščani kraj Čakovca tražiti čergu u kojoj sam odrastao - ispričao je Ladić, poznat po nadimku "Čakovečka mačka".



M. Lokas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. srpanj 2024 00:15