OKO SOKOLOVO

ANALIZA MATEA BEUSANA 'Ovo je bilo najgore suđenje na Mundijalu sa barem četiri velike pogreške!'

Nije bio penal za Nizozemsku. Drugi gol je neregularan. Bio je penal na Oscaru, a ne simuliranje...

Hrvatski sudački ekspert Mateo Beusan nakon dvoboja Brazila i Nizozemske za treće mjesto bio je ogorčen suđenjem alžirskog arbitra Hamoudija i njegovih pomoćnika (četvrti sudac bio je čuveni Nishimura!).

'Dosad najbolji sudac Afrike', kako ga je opisao Beusan, napravio je barem četiri velike pogreške. Prvu već u 2. minuti, kada je prekršaj Thiaga Silve izvan šesnaesterca nad Robbenom okarakterizirao kao najstrožu kaznu, a brazilskom stoperu pokazao žuti karton. Beusan: - Trebao je biti slobodan udarac, a Silva je kao zadnji igrač trebao dobiti crveni karton!

U 17. minuti ponovno se 'istaknuo' pomoćni sudac (koji je glavnom u 2. minuti signalizriao da je prekršaj nad Robbenom bio unutar 16 metara!) - sada nije vidio zaleđe De Guzmana, nakon kojeg je pao drugi gol.

Serija pogrešaka nastavila se i u drugom poluvremenu, kada je Hamoudi nakon prekršaja Blinda nad Oscarom u kaznenom prostoru Brazilcu pokazao žuti karton zbog simuliranja, iako je trebao suditi jedanaesterac. Pretkraj utakmice u šesnaestercu Brazila oboren je Robben, koji je je prije toga loptu zaustavio rukom. Alžirac nije vidio ni ruku niti penal...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:24