RECEPT DANA

Bakalar na mišanciji

RECEPT: MARIJO ČEPEK, gastrosavjetnik Restorana Vinodol, Zagreb

SASTOJCI za 4 osobe:

80 dag svježeg bakalara (file)

* 40 dag mišancije

* 30 dag krumpira

* 10 dag mini rajčica

* maslinovo ulje

* češnjak

* sol

* papar

1. Bakalar posolite i lagano ispecite na maslinovu ulju. Krumpir skuhajte, a mišanciju kratko blanširajte.

2. Na maslinovu ulju zažutite listiće narezanog češnjaka, dodajte mišanciju i krumpir te sve zajedno povežite i začinite.

3. Mini rajčicu popržite na maslinovu ulju 2-3 minute.

4. Bakalar poslužite na mišanciji uz par kapi maslinova ulja i šalšu od mini rajčica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 06:46