BB Vedran u društvu Tesse i Senke proslavio Novu godinu

Pobjednik Big Brothera, 24-godišnji Vedran Lovrenčić iz Slavonskog Broda, ni dva tjedna nakon završetka tog najpopularnijeg TV reality showa nije odahnuo. Kamere i mikrofoni brojnih medija još ga prate u stopu, mobiteli ne prestaju zvoniti. Unatoč svemu, najviše vremena Vedran za sada nastoji provesti sa svojom obitelji, koja mu je, kaže, neizmjerno nedostajala. Tako je bilo i na Novu godinu, koju je dočekao s rodbinom, a novogodišnjem slavlju pridružile su se i Vedranove sustanarke iz BB kuće, Tessa i Senka. I dok mlada Sinjanka, čiji je otac Brođanin, poznaje Slavoniju, Tessa je u Brodu prvi put. Priznaje, s Vedranom je stvorila poseban prijateljski odnos, a rodile su se i iskrene emocije.



Želim ostati u brodu, šetati uza Savu, ići u teretanu i igrati košarku, biti onaj isti dečko
- No to ne znači da ću biti brodska snaha, kako već neki priželjkuju - naglašava Tessa. Govoreći o svojim planovima, kad je u pitanju osvojeni "milijun", Vedran kaže kako još nije ništa kalkulirao niti je radio listu prioriteta, iako bi rado sav novac podijelio svojoj obitelji.



Nije zaboravio ni finaliste, Arsena, Maju Paolu i Krešu, kojima je također obećao "nešto dati, jer su zaslužili i jer je bio takav dogovor". Vedranov otac Zdravko savjetovat će sinu da veću svotu ipak uloži u nešto čime će ostvarivati dugoročne prihode. - Nismo još razgovarali o milijunu, ali vjerujem da će Vedran pametno odlučit - kaže Zdravko. Majka Katica, Vedranova "glasnogovornica" koja se najčešće javlja na telefone, za sina kaže kako joj ju je po povratku kući tražio popis svih kredita, minusa i dugova, tako da kad novac stigne, može odmah otići u banku i sve poplaćati.



- Bože sačuvaj, to ne dolazi u obzir, rekla sam mu i zahvalila na dobroti - kaže Katica, koju je Vedran prozvao Big Mama. Uzor i idol svom je mlađem bratu Igoru, koji ističe da je ponosan na Vedranov uspjeh.  Privrženost obitelji Veki ne krije, i u razgovoru s njim u svakoj drugoj rečenici to se jasno očituje, a da su mu uvijek svi drugi važniji od njega samoga potvrđuju i prijatelji, kolege konobari iz San Marca koji ističu njegovu iskrenost, otvorenost, komunikativnost, odlučnost da svakome bezuvjetno pomogne.



   


- Vedran je neprocjenjiv. Nije se promijenio, njegova najveća vrlina je iskrenost i jako je pažljiv prema svima - kaže prijateljica Maja Škegro. Kolega iz San Marca Josip Spahić upravo Vedranu zahvaljuje za posao. - Ni na čemu mu ne zavidim, sretan sam zbog njega i ponosan što smo prijatelji jer je, dodaje Nikola Jurković, Vedran čovjek velikoga srca.



To je već pokazao željom da sve da svojoj godinu dana mlađoj sestri Loreni, koja je teški invalid, samo kad bi znao da će joj taj novac pomoći. - Svašta se pisalo, ali prava je istina da moja sestra, koja sa 23 godine ima razum četverogodišnjeg djeteta, nikada neće moći normalno živjeti.



Ne postoji operacija koja bi joj pomogla, a da sam prije deset godina znao da bi milijun kuna sestri bilo dovoljno za čudotvornu operaciju, ja bih to već stvorio. Sve što budem mogao učiniti da sestri olakšam život, činiti ću dok sam živ. 



Što se tiče njegova posla, mladi konobar najradije bi, ističe, to i ostao, jer se ne može zamisliti u nekom medijskom poslu. Jedno je sigurno, iz svog Broda Vedran ne odlazi. - Čak i pred izazovom ponuda za ne znam kakav posao! Želim ostati ovdje, šetati uz Savu, ići u teretanu i igrati košarku, naučiti svirati gitaru, biti onaj isti običan dečko kakav sam bio i prije ulaska u BB kuću.





U 2 sata stotinjak poziva



Vedran je prošlog petka, zajedno s Tessom i Senkom, u Zagrebu odradio i tele-chat s brojnim fanovima koji su ga zvali iz svih krajeva Hrvatske. Kaže kako je u nešto manje od dva sata primio stotinjak poziva odgovarajući na pitanja o glazbi, filmu, svojim najvećim guštima, a jedan ga je dječak nazvao i molio recept za poznati Big Brother grah.



Ivica Vlašić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 22:00