Bez Vladovića u Prostejov

PROSTEJOV - Košarkaši Zagreba će u prvoj kvalifikacijskoj rundi EuroChallenge kupa, natjecanja pod okriljem Fibe, odigrati prvu utakmicu prvog kruga kvalifikacija  na gostovanju u češkom Prostejovu, protiv istoimene domaće momčadi. Uzvratna utakmica, koja će odlučiti o ulasku u drugo kolo kvalifikacija, igrat će se u Trnskom 21. ovog mjeseca.

Suparnik po mjeri



Željko Pavličević, trener košarkaša Zagreba, uz dosta optimizma je poveo svoje igrače na gostovanje u Prostejov, a zalog za svoj optimizam pronalazi u dobroj utakmici koju su njegovi košarkaši odigrali protiv Cibone.



- Igrali smo dobro protiv Cibone i to je ono što me veseli. Očekujem da ćemo odigrati na sličnoj kvalitativnoj razini i u Prostejovu. Naravno, puno bolje bi bilo da smo pobijedili u utakmici protiv Cibone, ali odlučio je jedan šut, jedna lopta koja je skakala po obruču. No, to je košarka - kaže Pavličević, a o sljedećem protivniku trener 'mrava' kaže:



- Oni su dobra i agresivna momčad. Naravno, nisu neka treća dimenzija košarke, ali imaju kvalitetu. Ipak, procjenjujem kako su protivnik po mjeri za nas, a pri tome mislim na to da možemo igrati protiv njih. Međutim, bez obzira na ovu utakmicu koju igramo u Češkoj, vjerujem kako će se stvari odlučiti na našem parketu, u uzvratu. Pokušat ćemo se vratiti u Zagreb sa što povoljnijim rezultatom, ali čak i ako krene loše, mislim da mi u Trnskom možemo sustići svaku razliku.



U Prostejovu će momčad Zagreba biti znatno oslabljena i to je ono što zadaje brige Željku Pavličeviću. Naime, na put u Češku nije ni otputovao Jakov Vladović. Prvi graditelj igre 'mrava' ozlijedio je aduktor protiv Cibone, a u klubu se nadaju kako će biti spreman za uzvrat s Prostejovom u Zagrebu.

Agresivno u obrani



- Naravno da je izostanak Vladovića veliki hendikep za nas, ali morat će ga nadomjestiti Babić i Morović. Prostejov igra agresivno u obrani, miksajući i zonski presing i zonsku obranu. Ali, morat ćemo pronaći odgovore na njihovu igru - veli trener Zagreba Željko Pavličević.



Momčad Prostejova trenira srpski trener Ivica Mavrenski, a glavni igrači su mu američki playmaker Rashaan Ames, srpski šuter Goran Savanović i američki centar  Shaun Pruit. Pruit je prošle sezone vrlo zapaženo igrao za sveučilište Ilinois.



Damir Klekar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2024 10:03