KLIMAVA TEZA

BIVŠA RADNICA NASA-e 'Zatajili su nam misiju na Mars u sklopu koje je na Crveni planet otputovao i čovjek'

 NASA

Forume na kojima se okupljaju teoretičari zavjera proteklih nekoliko dana zapalila je ispovijest izvjesne Jackie, koja tvrdi da je 1979. godine, u vrijeme dok je bila zaposlenica NASA-e, na jednoj od snimaka koje je s Marsa slalo vozilo Viking Lander, vidjela ljude kako u zaštitnim astronautskim odijelima hodaju po površini Crvenog planeta.

Jackie se javila u program američkog radija Coast to Coast AM, čiji se program sastoji uglavnom od emisija o paranormalnim pojavama i teorijama zavjere, tako da njezin kredibilitet treba uzeti s prilično velikom dozom skepse.

Tvrdi da je bila dio tima u NASA-i koji je zaprimao telemetrijske podatke s Vikinga. 'Pitam se biste li mogli riješiti misterij star 27 godina. Po Marsu se kretao onaj stari rover Viking, a zatim sam vidjela dva čovjeka u svemirskim odijelima, ne u onim debelima koja su obično u uporabi, ali izgledala su kao zaštitna. Hodali su prema Viking Exploreru', rekla je Jackie.

Njezinu priču u NASA-i nisu potvrdili, no to nije spriječilo teoretičare zavjera da masovno počnu tvrditi kako je njezina ispovijest dokaz 'zatajenog svemirskog programa'.

Jackie tvrdi da je ljude na Marsu vidjelo još šestero NASA-inih zaposlenika.

'Viking na Marsu nije pronašao tragove života, ali je otkrio da su ondje prisutni svi elementi potrebni za život na Zemlji - ugljik, dušik, vodik, kisik i fosfor', kažu u NASA-i, odgovarajući na ovu najnoviju teoriju.

Autor knjiga o NLO-ima Nigel Watson također ističe da priča Jackie ima nekoliko problema. 'Prvi je da Viking na Zemlju nije slao živu sliku, a nije se ni kretao po Marsu, s obzirom da nije imao kotače kao što ih, primjerice, ima Curiosity', kaže Watson i napominje da nije moguće potvrditi je li uopće radila za NASA-u, s obzirom da se na radiju predstavila samo imenom.

U međuvremenu, pojavili su se i teoretičari koji tvrde da je misija na Mars bila lažirana baš kao i čovjekov odlazak na Mjesec pa su uvjereni da je Jackie vidjela živu sliku iz neke američke pustinje, gdje je tobože bio smješten Viking, a to što je vidjela neke tipove kako trče po crvenkastom okolišu im je krunski dokaz da je misija Viking bila lažirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 12:14