Casanovafest: prvi hrvatski festival ljubavi i erotike

VRSAR – Veliki ljubavnik i zavodnik Casanova vraća se u Vrsar, istarski gradić u kojem je boravio u dva navrata, 1743. i 1744. godine i za kojeg je u memorarima zapisao da mu je ostao u sjećanju zbog dobrog ića, refoška i lijepih žena.



Casnova se vraća " Casanovafestom", festivalom ljubavi i erotike koja slavi povijesnu povezanost Casanove i Vrsara. Casanovafest počinje u četvrtrak 2. srpnja, a kroz tri dana do 4. srpnja kroz razne umjetničke i zabavne sadržaje propitivat će vječne teme ljubavi i erotike.



Programi će svakodnevno započinjati u 18 sati, a na otvaranju će uvodno predavanje o razlici između erotike i pornografije održati psihologinja Aleksandra Mindoljević – Drakulić. Premijerno izdanje Casanovafesta će ponuditi i književne večeri, izložbe, filmske projekcije, a naravno bit će tu i ludih noćnih partya uz elektronsku glazbu na otvorenom.



U tri dana na festivalu će se prikazati tri erotska filma u kojima glavnu ulogu igra poznata nizozemska glumica Sylvia Kristel. Bit će to "Emanuelle“, "Uličarka“ i "Casanova“. Prikazat će se i erotski filmovi "Oaza“, "Kalvarija“ i "Ja sam tvoj Bog“ Zvonimira Maycuga, prvog redatelja erotskih filmova iz neke komunističke zemlje koji će i sam doći na festival.



Prvog dana festivala otvorit će se i izložba erotskih crteža dubrovačkog slikara Antuna Masle, a izložbu će otvoriti njegova unuka Mia Milovčić. Veliku izložbu najboljih erotskih fotografija, koje je snimio za kultni magazin „Start“ otvorit će i umjetnički fotograf Ivan Balić Cobra, a izložbom "Detalji intime“ pulskog fotografa Đanija Celije. Na svoje će doći i ljubitelji erotske proze i poezije,a bit će predstavljena i prva knjiga iz bibliotke Casanovafesta, zbirka erotskih proča „Casanovina jabuka“ Drage Orlića.



Sva tri dana festivala točno u ponoć započinjat će noćne zabave Casanovafesta koje će predvoditi DJ-ice iz Nizozemske i Mađarske, topless DJ-ice Diva i TinaTed te DJ-i Crazy Lemon, Underground Sky i VJ Illectric. Da sve bude u skladu s hedonističkim duhom Giacoma Casanove od ranijih večernjih sati kreće ponuda afrodizijačkih jela na bazi kamenica i crnog tartufa te domaćih vina. Većina programa održavat će se na poluotoku Montraker na koji će voziti i turistički vlakić. Organizator Casanovafesta je Turistička zajednica Vrsara , a festival je u bitnim crtama osmislio Boris T. Matić koji je ujedno i umjetnički direktor Casanovafesta.



Silvana Fable/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 18:02