Nakremastiji sladoled od čokolade možete napraviti i bez mašine za sladoled, jednostavni sastojci, malo strpljenja i vrući ljetni dani mogu početi.Postupak je klasičan kao i recept, osim što sam u jednoj američkoj kuharici naišla na preporuku da se stavi gustin. Možda ga to i čini najkremastijim
220 g tamne čokolade
600 ml mlijeka
130 g šećera
8 žumanjaka
20 g gustina
250 ml slatkog vrhnja za šlag
Čokoladu narežite na sitne komadiće ili ju nasjeckajte u multipraktiku.Mlijeko i nasjeckanu čokoladu stavite na laganu vatru i kuhajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte šećer i opet promiješajte dok se sav šećer ne rastopi. U drugoj posudi pjenjačom promiješajte žumanjke i gustin. Polovicu smjese od čokolade usipajte u smjesu od žumanjaka i lagano miješajte cijelo vrijeme dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu vratite na laganu vatru i kuhajte do točke vrenja ( ne smije zakuhati). Ulijte drugu polovicu smjese od čokolade i dobro lagano promiješajte. Smjesu procijedite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U međuvremenu smjeus promiješajte da se gore ne stvori korica. Ohlađenu smjesu stavite u zamrzivač na sat vremena. Od slatkog vrhnja istucite šlag (ne prečvrsti). Lagano ga umiješajte u smjesu, pjenjačom sjedinite i stavite ponovo u zamrzivač. Nakon sat vremena sladoled izvadite i promiješajte kako bi izbjegli nastajanje kristalića.
Postupak ponovite još 2 do 3 puta svakih sat vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....