ZGODNI MILIJUNAŠ

FOTO: U NEOBIČNOJ AKCIJI UHIĆEN GANGSTER Pobjegao od zatvora pa pod lažnim imenom postao slavni model i reper

 Twitter

Gangster koji je pokrenuo uspješnu karijeru modela i repera dok je bio u bijegu u Australiji, uhićen je u neobičnoj policijskoj akciji.

Bjegunac Ben Fiberesima (30) pojavio se u kampanjama poznatih modnih dizajnera poput Toma Forda nakon što je prije sedam godina platio jamčevinu, a potom pobjegao od zatvora u Londonu u kojem je trebao završiti zbog optužbi za prevaru, krađu i neovlašteno nošenje oružja.

Uz karijeru modela, postao je slavni glazbenik pod imenom Roky Million i objavio nekoliko pjesmi i spotova koje su mu prikupile tisuće fanova.

Navodno je glumio i u filmu 'Veliki Gatsby', iako njegovo ime nije nigdje zabilježeno, a dok je bio u bijegu, Fiberesima je objavio i knjigu o samopomoći 'Roky’s Power Gain 50 – Rules To Live By To Gain Power, Money and Influence' (Kako živjeti da steknete moć, novac i utjecaj'). Tamo je napisao kako je od radničke klase postao milijunaš u samo 15 mjeseci.









U jednom intervjuu za modni magazin Fiberesima je kazao kako je počeo putovati svijetom s 23 godine te da je posjetio francusku, Belgiju, Španjolsku i Australiju te pritom kao model nosio kreacije poznatih dizajnera uključujući Calvina Kleina, Toma Forda i Yves Saint Laurenta.









Vodio je luksuzan život, družio se s manekenkama i zvijezdama sapunica, no tome je došao kraj nakon što su ga engleski detektivi napokon uhvatili.









Londonska policija dobila je anonimnu dojavu da je Fiberesima ponovno u Londonu te da živi pod lažnim imenom, no nisu ga mogli locirati. Detektivi su potom otkrili njegove slike u uglednoj modnoj agenciji, a potom su se lažno predstavili kao fotografski studio i angažirali Fiberesimu da nosi luksuzne kupaće gaćice.

Kada je stigao u studio na svoj 'novi angažman', Fiberesima je uhićen na vratima.

Osuđen je na tri godine i devet mjeseci zatvora nakon što je proglašen krivim za dvije krađe, lažno predstavljanje i posjedovanje oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:52