LIJEČNICI U ČUDU

'HALO, DOKTORE, ZAČEPIO SAM SE!' Muškarca hitno operirali i iz probavnog trakta izvadili 12 zlatnih poluga

 Wikipedia

NEW DELHI - Jedan neimenovani 63-godišnji poduzetnik hitno je još prije desetak dana s teškim probavnim smetnjama primljen u bolnicu u indijskom New Delhiju. Žalio se da je potpuno začepljen - nije mogao ni povraćati ni obaviti veliku nuždu.

Liječniku je kazao da se žestoko posvađao oko nečega sa suprugom te da je u naletu bijesa iz inata progutao čep od boce.

Odmah je prebačen u operacijsku salu gdje su kirurzi očekivali da će negdje u probavnom traktu naći spomenuti čep. No, u poduzetnikovom su trbuhu nakon trosatne operacije otkrili pravo blago. Ispalo je da je do totalnog zastoja u probavi došlo zbog nevjerojatnih 12 zlatnih poluga ukupne mase od gotovo pola kilograma.

'Nikada u životu nisam imao slučaj poput ovoga', u nevjerici je izjavio CS Ramachandran, glavni kirurg u bolnici Sir Ganga Ram. 'Ovo je prvi put da sam iz pacijentovog trbuha izvadio zlato. Jednom sam izvadio žučni kamenac od jednog kilograma, ali zlato u nečijem trbuhu? Nevjerojatno', dodaje doktor.

Još nije razjašnjeno kako su zlatne poluge došle u pacijentovu utrobu, ali, iako on to ne želi priznati, gotovo je sigurno da ih je progutao. Blago je netom nakon operacije zaplijenila policija, koja je u društvu carinskih službenika ispitala poduzetnika.

Vjeruje se da je riječ o pokušaju krijumčarenja zlata, što je sve češća praksa u Indiji otkad su tamošnje vlasti radikalno povećale carinsku stopu na uvoz tog vrijednog metala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 16:26