DELICIJE

Hladna krema Dvori

RECEPT, KONAVOSKI DVORI, LJUTA

Posebno istucite bjelanjke, a posebno žumanjke. Dodajte šećer, šlag koji ste istukli od 1,2 dl slatkog vrhnja, limunovu koricu i svježi sir. lagano promiješajte, pa smjesu izlijte u kalup i smrznite.

Od amarena sirupa, maraskina i prošeka skuhajte umak, povežite ga gustinom, dodajte vanilin šećer te očišćene i prepolovljene višnje.

Izvadite smrznutu kremu iz kalupa, narežite ju na ploške, prelijte umakom i ukrasite šlagom koji ste istukli od 0,8 dl slatkog vrhnja. Po želji ukrasite metvicom.

Sastojci za 4 osobe:

1 dl mlijeka

0,2 dl prošeka

0,2 dl maraskina

4 dag vanilin šećera

8 dag svježeg sira

12 dag višanja

2 dl slatkog vrhnja

1,8 dl sirupa amarena

4 dag gustina

6 dag šećera

2 jaja

0,8 dl šlaga

2 dag limunove korice

malo metvice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 17:41