Ispred škole na smrt pretučen

OSIJEK, ANDRIJAŠEVCI - Obdukcija tijela 16-godišnjeg  Josipa K. iz Andrijaševaca, koji je u petak preminuo u Kliničkoj bolnici Osijek, pokazala je kako je uzrok smrti krvarenje u mozgu izazvano nanošenjem teških tjelesnih ozljeda. Iako se pretpostavljalo kako je mogući uzrok smrti urođena mana obdukcija je pokazala kako je Josip očito umro od posljedica traume mozga.



Tek nakon njegove smrti doznalo se kako je 16-godišnji učenik još 23. listopada bio fizički napadnut od skupine mladića ispred Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima. Mladić je u Osijek dovežen iz vinkovačke bolnice u četvrtak u komatoznom stanju, a dan kasnije nastupila je moždana smrt.



- Uzrok smrti mladića je ozljeda mozga i traumatsko krvarenje u lijevom moždanom režnju izazvano teškom tjelesnom ozljedom. Ozljeda mozga stvorila je hematom koji se sve više razvijao dok nije došlo do krvarenja i smrti, potvrdio je patolog Mladen Marcikić, koji je na Zavodu za patologiju i sudsku medicinu KB Osijek obavio obdukciju. Patolog je utvrdio i ozljede na koži lica, zatiljku, te oguljotine i nagnječenja na laktovima i šaci lijeve ruke.



O tučnjavi koja se dogodila prije 10-tak dana učenici su počeli pričati tek nakon vijesti o smrti 16-godišnjeg kolege. Priča se kako su u tučnjavi sudjelovale dvije skupine učenika Poljoprivredno-šumarske škole, no ništa drugo nije se moglo doznati.



- Nakon dobivanja rezultata obdukcije kojom je utvrđeno traumatsko nagnječenje mozga kao uzrok mladićeve smrti pokrenuli smo kriminalističku obradu slučaja. Za sada nemamo podataka o broju učenika koji su sudjelovali u tučnjavi, niti što je bio razlog sukoba. Jedino mogu potvrditi da su se sukobili učenici drugih i trećih razreda, rekao je Krunoslav Žgela, glasnogovornik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.



   Josipov otac

Upravo je policiju o sumnjivoj smrti učenika škole izvijestio ravnatelj Marinko Džakula, no ni njegova interna istraga nije uspjela dovesti do eventualnih motiva i sudionika tučnjave. Ravnatelj Džakula samo je novinarima potvrdio kako je učenik još u srijedu bio na nastavi, a od drugih učenika je doznao kako nije imao vidljivih ozljeda na tijelu.



U obitelji Klasnić u Andrijaševcima svi su u šoku. Otac Stjepan, majka i dječakovih sedmero braće i sestara na dječaku proteklih dana nisu uočili nikakve vidljive ozlijede, niti im se požalio. - Žao mi je što ništa nisam ranije znao, možda sam mogao svoje dijete i spasiti, kratko je rekao slomljeni otac Stjepan.



Da se spominje tučnjava, obitelj je čula tek nakon dječakove tragične smrti. Otac kaže i da je svih dana dječak normalno išao u školu, a u srijedu i vozio traktor kojim je volio s ocem raditi u polju, te nakon završetka škole kanio i ostati na obiteljskom imanju.



Te noći pred jutro po njega je iz Vinkovaca došlo vozilo Hitne pomoći, jer je pao s kreveta i ostao bez svijesti. Unatoč velikoj tragediji koja zadesila dječakovu obitelj njegovi su roditelji, s obzirom da se radilo o moždanoj smrti, pristali darovati organe. Skupina mladića u Andrijaševcima tvrdi da je srednjoškolac bio miran i dobar dečko, no ni oni nisu znali ništa više o tučnjavi u vinkovačkom parku Lenije.

T.Prusina, M.Obrenović, S.Butigan/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 04:17