ŽUTA MINUTA

IZNERVIRANI IZBORNIK CARIOCA Felipe Scolari poludio na brazilske novinare: 'Odite kvragu'

Nastup brazilskog nogometnog izbornika na posljednjoj press-konferenciji uoči četvrtfinalne utakmice protiv Kolumbije bio je vrlo agresivan.

Brazilska je reprezentacija kritizirana zbog neuvjerljive igre u fazi natjecanja po skupinama, a posebice nakon tijesne pobjede na jedanaesterce protiv Čilea u osmini finala. No, Scolari se drži izrečenog prije početka turnira, da je njegova momčad predodređena za osvajanje naslova.

- I dalje imamo jednu ruku na pokalu. Ne zaboravite moje izjave. Svi su igrači bili fantastični i te izjave ne mogu sada biti drugačije. Sada smo na petom koraku, a sedam ih je ukupno.

Brazilsku su reprezentaciju posljednjih dana kritizirali uglednici poput Zica i Carlosa Alberta, a potonji je bio posebno kritičan spram izljeva emocija brazilskih igrača nakon plasmana u četvrtfinale. Podsjećamo, nakon pobjede na jedanaesterce protiv Čilea na travnjaku su zaplakali Neymar, Julio Cesar i David Luiz, dok su Neymara savladale emocije i ranije na turniru za vrijeme intoniranja nacionalne himne.

- Igrači plaču kada pjevaju nacionalnu himnu, kada pate, kada izvode penale. Prestanite plakati! – rekao je Alberto, kapetan brazilske reprezentacije koja je 1970. osvojila naslov svjetskog prvaka.

Upitan o posjetu psihologinje Regine Brandao kampu brazilske reprezentacije u Teresopolisu Scolari je komentirao.

- To je bilo prema rasporedu i organizirano unaprijed. Molim vas prestanite misliti drugačije. DivIm se psiholozima i ona je sudjelovala na jako lijep način. To je to. Igrači vole razgovarati.

Scolari je upitan i zašto je isključio nekolicinu brazilskih novinara s trening igrališta ranije ovog tjedna.

- Ne mogu razgovarati sa svima vama. Sjeo sam samo s nekolicinom ljudi. Ako vam se to ne sviđa odite kvragu.

O današnjem ogledu protiv Kolumbije i njihovim glavnim igračima...

- Čile je imao snagu, igrali su srčano i imali su dinamiku kojoj se teško suprotstaviti. Ali Kolumbija je puno bolja momčad i igra dobar nogomet. Jamesa Rodrigueza i Cuadrada nećemo posebno markirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 05:44