Recept: Restoran Kinkela, Bregi
SASTOJCI za 12 osoba:
1 kg ječmika (ječma)
* 25 dag pancete
* 25 dag zarebrenika
* 50 dag suhih rebara
* 2 svinjske nogice
* 1 kg krumpira
* 40 dag graha
* 3 žlice maslaca
* 3 žlice ulja
* 3 žlice brašna
* 4 režnja češnjaka
* 1 žličica papra
* 1 žličica soli
* 1 žlica nasjeckanog peršina
* 2 žlice vegete
1. Ječmik (ječam) stavite kuhati u vodu. Kad zavre, vodu bacite.
2. Posebno do pola skuhajte razno suho meso: pancetu, zarebrenik, rebra, nogice. Vodu bacite jer je slana.
2. Stavite meso u ječam, pokrijte novom vodom, zatim dodajte krumpir narezan na kockice i grah.
3. Za zapršku na maslacu i malo ulja zažutite brašno, dodajte malo češnjaka, papra, peršina, vegete i soli.
4. Kada je sve skoro kuhano i gusto, umiješajte u ječam zapršku. Kuhajte još oko pola sata na laganoj vatri.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....