RECEPT DANA

Ječmik

Recept: Restoran Kinkela, Bregi

SASTOJCI za 12 osoba:

1 kg ječmika (ječma)

* 25 dag pancete

* 25 dag zarebrenika

* 50 dag suhih rebara

* 2 svinjske nogice

* 1 kg krumpira

* 40 dag graha

* 3 žlice maslaca

* 3 žlice ulja

* 3 žlice brašna

* 4 režnja češnjaka

* 1 žličica papra

* 1 žličica soli

* 1 žlica nasjeckanog peršina

* 2 žlice vegete

1. Ječmik (ječam) stavite kuhati u vodu. Kad zavre, vodu bacite.

2. Posebno do pola skuhajte razno suho meso: pancetu, zarebrenik, rebra, nogice. Vodu bacite jer je slana.

2. Stavite meso u ječam, pokrijte novom vodom, zatim dodajte krumpir narezan na kockice i grah.

3. Za zapršku na maslacu i malo ulja zažutite brašno, dodajte malo češnjaka, papra, peršina, vegete i soli.

4. Kada je sve skoro kuhano i gusto, umiješajte u ječam zapršku. Kuhajte još oko pola sata na laganoj vatri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 13:08