EGZOTIČNO STVORENJE

JOŠ JEDNA BIZARNA VIJEST IZ SJEVERNE KOREJE Lokalni ZOO nabavio nove životinje - terijere!

 AFP/Getty Images

PJONGJANG - Zoološki vrt u glavnom gradu Sjeverne Koreje Pjongjangu pohvalio se novim stanovnicima. Iako bi mnogi pomislili da je riječ o nekoj izrazito rijetkoj ili ugroženoj životinjskoj vrsti, ne radi se ni o lavovima, ni o tigrovima, ni o majmunima.

Prema izvješću državne novinske agencije KCNA, u centralni su ZOO nedavno stigli psi i to tri preslatka jorkširska terijera. Trenutno ih dresiraju kako bi mogli nastupiti pred posjetiteljima.

'Svaki od pasa ima dugu dlaku. Visoki su od 22 do 24 centimetra, a imaju od dva i pol do tri i pol kilograma. Prosječno žive 14 godina', opisuje sjevernokorejska agencija karakteristike ove pasmine, koja korijene vuče iz Yorkshirea gdje su je uzgojili tijekom 19. stoljeća s ciljem hvatanja štakora i miševa.

Iza ove lijepe priče stoji i mračna strana zoološkog vrta u Pjongangu. Dugi niz godina otamo stižu izvješća o zapuštenosti životinja, koje osoblje ZOO-a često tjera na krvave borbe.

ZOO je sagrađen 1959. godine prema naredbi vječnog predsjednika Kim Il-sunga, a većina od oko 5.000 životinja stigle su kao dar iz drugih 'prijateljskih' država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:36