Knjigu 'Ljubim tvoje usne tisuću puta' osvojili su...

Odgovorite na nagradno pitanje i osvojite knjigu 'Ljubim tvoje usne tisuću puta' - muški pisci o partnerstvu, ljubavi i seksu u izdanju Planetopije.



Što u odnosima žele muškarci? Kako se snalaze u dobu ispremiješanih uloga o zahtjeva te kako se osjećaju dok ih se nemilosrdno promatra pod lupom i bode kritičkim ženskim perom? Diana Pečkaj Vuković poželjela je čuti i drugu stranu, upitati muškarce što oni misle, o čemu sanjaju. Rezultat je ova knjiga: dvadeset muškaraca iskreno i otvoreno govore o ženama i svom odnosu s njima.



"Draga Diana, napisao sam esej. Cura me odmah ostavila. Znači, dobar je." - glasila je jedna poruka.





Sonja Hržina Majstorović iz Zagreba

Romano Krajačić iz Bjelovara

Boris Dundović iz Zagreba
Dobitnici:

Kao lajtmotiv urednica je uzela grafit koji je uočila na zagrebačkoj gornjogradskoj fasadi "U svojim snovima ljubim tvoje usne 1000 puta". Tko ga je napisao? Muškarac ili žena? Povijest književnosti puna je silovitih i nadahnutih muških ljubavnih izjava, ali gdje su te strasne riječi u našoj svakodnevici?



Dvadeset literarnih eseja, svaki toliko različit koliko i njihovi autori, čitaju se bez daha, kao roman u malom, kao jedan drugačiji i poticajni doprinos muško-ženskom dijalogu. Autori eseja su: Boris Beck, Svjetlan Lacko Vidulić, Nebojša Lujanović, Tomislav Patarčić, Miha Mazzini, Zoran Pongrašić, Matjaž Pikalo, Pero Kvesić, Gordan Nuhanović, Miro Gavran, Vinko Möderndorfer, Emir Imamović Pirke, Goran Duka, Alen Galović, Bernard Jan, Feri Lainšček, Željko Špoljar, Domagoj Jakopović Ribafish, Goran Bogunović i Damir Markulj.



Diana Pečkaj Vuković diplomirana je novinarka rođena u Zagrebu. Studirala je i povijest umjetnosti te germanistiku. Objavila je knjigu Dan koje će vam promijeniti život - prestati pušiti je moguće (Planetopija, Zagreb, 2006.).





U knjizi 'Ljubim tvoje usne tisuću puta' nalazi se:



a) dvadeset literarnih eseja

b) recepti za kinesku kuhinju



Pišite nam do četvrtaka, 27. ožujka, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. obavezno pošaljite i svoje podatke (ime, prezime, adresu), a u subjectu maila navedite "Ljubim". Dobitnike ćemo objaviti u četvrtak, 27. ožujka.
Nagradni zadatak:





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:21