POSLJEDNJI TANGO U RIJU

KORAK DO SNA Lionel Messi naslovom na Maracani postaje najveći nogometaš svih vremena!

Osvojio je četiri Zlatne lopte, tri Lige prvaka, šest španjolskih titula i raznorazne kupove
 getty images

Korak do legende. Lionel Messi nikada nije bio bliže nogometnom raju, odajama velikana u koje je zabranjen ulaz kritičarima s onom zajedljivom rečenicom: “Nikada nećeš biti najveći ako ne osvojiš…”

Kraj Svjetskog prvenstva dočekat će samo jedna istinska zvijezda. Ronaldo je platio ceh ozljedi, Suárez se eliminirao ugrizom, Neymar je turnir napustio na nosilima, a James u suzama. Zlatan nije ni došao, a Rooney… Rooney je Englez, a Engleska i Mundijal već dugo ne žive u simbiozi.

Preživio je samo mali Argentinac i njegova misija da povuče posljednju paralelu s Maradonom. De Telegraaf je u srijedu izašao s naslovnicom “Messijev posljednji tango” i fotomontažom u kojoj ga Louis van Gaal drži u zagrljaju, no taj će se tango u nedjelju odvijati na Maracani. Messi na svjetskom i povijesnom tronu pred 75.000 ljudi; nogomet bi teško mogao dobiti spektakularniju priču.

Osvojio je četiri Zlatne lopte, tri Lige prvaka, šest španjolskih titula i raznorazne kupove i pojedinačne nagrade koje, da ih pobrojimo, ni u najsitnijem fontu ne bi stale na novinsku stranicu. Nedostaje samo ultimativno priznanje, najveći trofej s reprezentacijom.

Argentina će za naslov trebati Messijevu inspiraciju, bez njegovih “vrtuljaka” i dodavanja koja prolaze kroz zid odmah mogu potpisati kapitulaciju. Koliko je njegov doprinos vitalan, na ovom je SP-u nebrojeno puta ponovio izbornik Alejandro Sabella.

- Ne radi se samo o golovima. On na sebe uvijek navlači tri ili četiri igrača, on nam je znak nade, opasnost za suparnika, a utjecaj mu ne možete preuveličati. On je naša voda u pustinji - poetski je Sabella govorio o Messiju.

Kao i u Barceloni, Leu će protiv Njemačke trebati velika podrška suigrača. Protiv Belgije i Nizozemske veći dio utakmice nije mogao doći do izražaja jer mu je nedostajao netko s barem približnim kapacitetom da zaokupi pažnju obrane i oslobodi djelić prostora. A to je sve što Messiju treba - djelić, centimetar, sekunda da izađe iz brutalnog stiska nemilosrdnih braniča i u nedjelju zauvijek postane “last man standing”. Najveći svih vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:35