LIVE: Hajduk - Dinamo 2-2

ZAGREB - Pratite na portalu Jutarnji.hr tijek utakmice polufinala Kupa između Hajduka i Dinama na Poljudu. Prvu utakmicu dobili su 'modri' 1-0 u Maksimiru, a Splićani će pokušati pobijediti i plasirati se u finale Kupa. Očekuje se velika borba, a utakmica počinje u 17.30 sati.



Ovo je treći ovosezonski susret ova dva hrvatska diva, a današnji susret je vjerojatno i najvažniji. Otkako je Branko Ivanković preuzeo klupu Dinama njegova momčad primila je svega 2 pogotka i to od Međimurja i Rijeke.



Na Poljudu se skupilo oko 25.000 gledatelja.



ZBOG NEREDA U SPLITU UHIĆENO 40 NAVIJAČA DINAMA





Trener: Zoran Vulić



DINAMO:Lončarić, Ćorluka, Drpić, Schildenfeld, Čale (Carlos), Vukojević, Pokrivač (Tadić 46), Mikić (Sammir 59), Vugrinec, Modrić, Eduardo



Trener: Branko Ivanković



Sudac: Vlado Svilokos (Sisak)



Crveni karton: Pelaić 87

HAJDUK - DINAMO 2-2 (Damjanović 39, Bartolović 45/ Modrić 76, Tadić 90)

HAJDUK: Balić, Pelaić, Živković, Žilić, Hrgović, Musa, Damjanović, Carević (Gabrić 86), Batolović, Jelavić (Munhoz 83), Rukavina (Rubil 72)



TIJEK UTAKMICE:



Dinamo je krenuo s centra i utakmica je počela. Već u prvoj akciji Mikić probija desnu stranu i nabacuje u šesnaesterac, ali Balić je spreman i hvata loptu. Svilokos neće dopustiti oštru igru i prijeti bijelima da će ih opomenuti ukoliko budu grubi. U 5. minuti domaćini imaju korner, ali ništa konkretno nisu ostvarili te je lopta za 'modre'. U napadu Dinama Modrić loše nabacuje sa lijeve strane, a Čale se lakše ozlijedio u tom napadu, ali nastavlja susret.



Velika borba vodi se na sredini terena, a tada je Eduardo u 15. minuti puca iz teške situacije sa lijeve strane, ali pored Balićeva gola. Dvije minute kasnije lijepa prigoda Splićana kada je nakon nabacivanja Pelaića Jelavić snažno pucao točno u nogu Drpića.



Obje momčadi pokušavaju stvoriti prilike, ali zgusnuti raspored igrača ne dozvoljava nit jednoj momčadi izgledniju priliku iz koje bi priprijetili Lončariću tj. Baliću.



Dim od baklji koje su Torcidaši zapalili spustio se na teren i ometa igru.



U 33. minuti Igor Musa je priprijetio s 23 metra, ali lopta prolazi malo pored vratnice Lončarića. Odmah na drugoj strani Mikić probija desnu stranu i ubacuje u peterac gdje Eduardo malo skreće loptu koja dolazi do Modrića koji puca pored Balićeva gola. Igra se rasplamsala i ponovo Hajduk prijeti kada iz slobodnog udarca kada loptu nezgodno pada i Lončarić ju lovi vrlo blizu crte. Ovo je slučaj za Oko sokolovo i Marića.



Damjanović za 1-0



Igor Musa nabacuje loptu iz kuta i Damjanović lagano prebacuje Lončarića i pogađa za 1-0. Damjanovića je čuvao Schildenfeld koji se poskliznuo i ostavio samog igrača domće momčadi. Hajduk je izjednačio rezultat iz prve utakmice.



Ivanković traži od svojih igrača agresivniju igru na loptu i u 43. minuti 'modri' prijete, ali Balić je spreman. Nikica Jelavić je postao prvi igrač kojeg je Svilokos javno opomenuo zbog starta s leđa.



Bartolovićev projektil



U 45. minuti prekrasan pogodak Hajduka. Bartolović je sa 20 metara pucao po sredini gola, a Lončarić je samo taknu loptu i mreža se trese za 2-0. Ovim rezultatom Hajduk je u finalu, ali lopta je okrugla i Dinamu treba samo pogodak za finale. Tribine se trensu i Splićani slave veliku prednost.



Svilokos pokazuje da će se igrati još dvije minute.



Kraj prvog poluvremena. Hajduk zasluženo vodi 2-0.



(Foto: Jakov Prkić)Hajduk otvara drugi dio susreta. Tadić ulazi umjesto Pokrivača. Hajduk ima novu priliku sa 25 metara, a Musa puca preko gola. Dinamo u 50. minuti prijeti, ali Hajdukovci izbacuju loptu iz zone udarca. Svilokos Žiliću daje žuti karton zbog oštrog starta nad Vugrinecom.



Lončarić se poigrava s loptom i vara Rukavinu, ali ne vidi slobodnog igrača i Rukavina mu klizečim startom izbija loptu, ali Hajduk ne uspijeva kapitalizirati ovo nepotrebno poigravanje vratara Dinama. Trener Ivanković je vidno ljuti na vratara, a od svojih igrača traži igru prema napad i prijeko potreban zgoditak.



Živković zarađuje žuti karton zbog povlačenja. Sammir ulazi u igru umjesto Mikića, a 'modri' imaju korner iz kojeg nije izašlo ništa korisno. To je bio treći korner gostiju.



U 63. minuti Eduardo je fauliran na 20 metara malo sa lijeve strane. Vugrinec je izveo 'slobodnjak' i pogodio 'živi zid'. Opasnost za domaćine je prošla. Na drugoj strani Drpić nespretno u padu zaustavlja Jelavića i Bartolović ima priliku sa 20 metara točno po sredini gola Lončarića, ali puca preko grede.



U 67. minuti Sammir izbija sam pred Balića malo iskosa, ali vratar odlično brani. Na drugoj strani sami su mu bili Eduardo i Modrić, ali nije Sammir se odlučio pucati i nije se proslavio.



Iza leđa Lončarića Torcidaši nastavljaju s bakljadom, ali vatrogasci rješavaju problem.



U 72. minuti Modrić nabacuje na 11 metara gdje se odlično gradi Eduardo iza kojeg je Tadić imao priliku za volej, ali Eduardu bježi malo lopta i Tadić nespretno puca pored Balića, ali i gola Hajduka. Musa zarađuje žuti kao i Jelavić zbog povlačenja Drpića.



Ulazi Carlos, a izlazi Čale.



Modrić za 2-1



U 76. minuti Sammir prekrasno podvaljuje loptu kroz noge Živkoviću i pronalazi Modića koji prebacuje Balića za 2-1 i rezultat koji vodi Dinamo u finale Kupa.



Hajduk pritišće, ali obrana gostiju je na visini zadatka. Vulić je ljut na svoje igrače koji su dopustili gostima povratak u utakmicu.



Vulić vadi Jelavića i uvodi Munhoza, a iz slobodnjaka Vugrinec nalazi Sammira koji puca u Balića.



Još pet minuta do kraja utakmice i saznanja drugog finalista Hrvatskog nogometnog kupa i protivnika Slaven Belupa. Posljednja izmjena Gabrić za Carevića. Hajdukove zamjene su unijele živost u redove domaćina i prijete Lončariću.



U 87. minuti nakon kornera Svilokos je vidio udarac Žilića šakom u glavu Drpića, a Pelaić je zbog pogreške suca zaradio izravno crveni karton. Hajduk ima igrača manje, a Svilokos je ipak napravio veliku pogrešku u utakmici iako mu je sugerirao pomoćni sudac.



Tadić za 2-2



U 90. minuti Josip Tadić, đoker s klupe, zabija za 2-2. Dinamov napadač odlično prolazi obranu Hajduka nakon dodavanja Eduarda i odhrvao se nasrtaju braniča te lako vara Balića i potvrđuje ulazak u finale. Dinamo je drugi finalist Kupa.



Svilokos je pokazao na četiri dodatne minute.



KRAJ UTAKMICE.



U drugom poluvremenu Dinamo je uspio preokrenuti rezultat i zasluženo se plasirati u finale Hrvatskog nogometnog kupa. Veliki naboj i derbi odlučen je u samoj završnici utakmice, a navijači su još jednom pokazali da zaslužujemo Euro 2012.





SLAVEN BELUPO U FINALU KUPA!



(Foto: Robert Šoštarić)Pred oko 3.500 gledatelja domaćini su puno agresivniji i pokretniji od momčadi Josipa Kužea. U drugom poluvremenu gosti se bude i koriste svoje prilike te nakon 3-0 smanjuju na 3-2 i imaju psihološku prednost.



U samoj završnici utakmice trener gostiju Josip Kuže izbačen je s utakmice zbog konstantnog izlaženja na teren tj. izlazaka iz predviđenog prostora za trenere te prigovora četvrtom sucu.



Rijeka je ipak ostala 'prekratka' za gol pošto je prvi susret na Kantridi završio bez golova. Slaven Belupo ostvario je povijesni uspjeh plasiravši se prvi puta u finale Kupa.



Slaven Belupo - Rijeka 3-2(Vručina 11, Kristić 32, Mumlek 60- pen/ Sharbini 73, Ivanov 81)

Slaven Belupo u finalu Kupa

U drugoj utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa Slaven Belupo u Koprivnici igra protiv Rijeke (16 sati).



Dean Pelin
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 00:29