Mamić Mandekića udario pred šefom Policijske uprave

ZAGREB - Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik Dinama ošamario je šefa riječke POA-e Nikolu Mandekića pred očima šefa zagrebačke policije Marijana Tomurada i načelnika Sektora policije u Ravnateljstvu policije, Mihaela Varge! Da stvar bude još nevjerojatnija, dvojica visokorangiranih policijskih dužnosnika pritom nisu ništa poduzeli!



Tomurad kaže da nije bio u Mamićevoj blizini, ali priznaje da je vidio "komešanje i naguravanje", te da je Mamić prvi počeo vrijeđati.



INCIDENTI ZDRAVKA MAMIĆA



Incident se dogodio neposredno nakon subotnje prvenstvene utakmice Dinamo - Rijeka (1-2) u loži maksimirskog stadiona. Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić ošamario Mandekića, šefa riječke POA-e i člana gostujuće delegacije.



Tomurad i Varga bili su u loži maksimirskog stadiona, gdje je na južnoj strani i smješten stožer osiguranja. No, kažu da nisu bili blizu Zdravka Mamića kada je udario Mandekića, već na drugom kraju lože. Tomurad priznaje da je ipak vidio da se nešto događa.



- Vidjelo se neko komešanje i naguravanje, Mamić ih je prvo izvrijeđao. U jednom trenutku pobjegao je iz lože, a ustanovilo se da je to učinio odmah nakon što je ošamario kolegu Mandekića.



Tek nakon što smo pitali za ovaj incident Tomurad nam je rekao da će Zdravko Mamić dobiti prekršajnu prijavu. Kaže da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti prijavljen sucu za prekršaje. O tome da Zdravka Mamića nitko nije ni pokušao spriječiti Tomurad nije govorio.



Budući da Kazneni zakon napadu na službenu osobu daje posebnu težinu, policajcu su trebali reagirati i  provjeriti ima li Mamićev nasrtaj na Mandekića veze s funkcijom koju obnaša.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Riječani ogorčeni

Oliver Grbić, šef riječke policije bio je uz Mandekića kada ga je Mamić "očešao" (čitaj udario), nakon što su njega "odmaknuli" Mamićevi "tjelohranitelji". - Isključivo je riječ o primitivizmu  Zdravka Mamića. Ne bih ulazio detalje - rekao je Grbić.    (O. R.) 

Ispričavam se svima

- Rekao sam Riječanima u loži da prestanu skakati i to je sve. Želio sam čestitati Koljaninu, ali on me napao zbog ponašanja. Nisam znao da je Mandekić šef POA-e. Ispričavam se svima, osim Koljaninu koji je najobičniji klošar.    (D. K.)



D. Miljuš;D. Krušelj;I. Toma
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 20:31