ODGOVOR KRITIČARIMA

Maradona: Niste nas poštovali i sada morate moliti za oprost!

 AFP

Argentinski izbornik Diego Maradona ponovno je bio u formi pred novinarskim mikrofonima. Nakon plasmana u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi opet se sjetio starih "neprijatelja".

Svima onima koji nisu vjerovali u uspjeh "gaučosa" nakon pobjede protiv Grčke (2-0) u 3. kolu skupine B je poručio:

- Pogledajte ove igrače, oni su stopostotni profesionalci koji brane boje Argentine. A vi koji ste nas kritizirali zbog igre u kvalifikacijama, morate tražiti oprost - poručio je Maradona novinarima i svim ostalim kritičarima.

- Pokazivali ste tako malo poštovanja prema igračima, ali mi smo vam dokazali da ste bili u krivu - dodao je argentinski izbornik.

Maradona je samo skakao s teme na temu nakon tog ogleda, a nakon što se još jednom dotaknuo svih svojih kritičara (novinari, Pele, Platini...), rekao je:

- Ne znam što je sucima potrebno da pokažu žuti ili crveni karton ljudima koji ruše Messija. Čim primi loptu dvojica su na njemu i kreće udaranje po nogama.

Daleko je žešći bio argentinski izbornik prema Jabulani lopti, koju je i ranije osudio.

- Naravno da je istina kako obje reprezentacije igraju s istom loptom, na istom travnjaku i u istim uvjetima. No, nisu sve momčadi iste i ne igraju istim stilom i zato je ta lopta nekome neprihvatljivija, a drugome manje loša. Primjerice, nama uopće ne odgovara jer smo tehnička momčad koja igra s mnogo dodira, a što više imaš kontakt s tom loptom, to više griješiš - rekao je Maradona i nastavio:

- Užas, oni koji su dopustili da igramo s takvom loptom će dobiti loše prvenstvo, bez pravih poteza. Teško ih je imati s takvom nekoordiniranom loptom, koja tren leti ovako, tren onako. Naravno da sam je probao na treninzima i nisam je imao pod kontrolom baš uvijek - završio je Maradona.

Argentina je osvojila maksimalnih devet bodova u skupini A i sada je u osmini finala čeka Meksiko od kojeg je, nakon produžetaka, bila bolja s 2-1 i prije četiri godine u borbi za četvrtfinale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:11