DELICIJE

Mesna rolada od svježeg kupusa

RECEPT: LIDIJA KRALJ, vlasnica Kapetanove kuće u Malom Stonu, kuharica 2005. godine

SASTOJCI:

* 1 glavica kupusa

* 20 dag mljevene svinjetine

* 1 jaje

* sol

* papar

* 2 crvene paprike (rog)

* 1 crveni luk

* 2 - 3 režnja češnjaka

* 2 rajčice ili gotovi umak

* alufolija

Očistite glavicu svježeg kupusa pa kratko prokuhajte listove.

Za nadjev pomiješajte svinjetinu s jajetom, solju, paprom te sitno nasjeckanim češnjakom i crvenim lukom.

Ispecite crvene paprike u pećnici, ogulite ih i filetirajte, odstranjujući koštice.

Na ohlađeni list kupusa stavite komade filetirane pečene paprike pa na nju rasporedite mljeveno meso sa začinima. Sve zajedno zarolajte.

Pažljivo omotajte alufolijom pa kuhajte 20 minuta u slanoj vodi na laganoj vatri.

Izvadite rolice, pustite ih da se ohlade pa ih koso narežite.

Uz to poslužite umak od rajčica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2024 17:12