RECEPT: LIDIJA KRALJ, vlasnica Kapetanove kuće u Malom Stonu, kuharica 2005. godine
SASTOJCI:
* 1 glavica kupusa
* 20 dag mljevene svinjetine
* 1 jaje
* sol
* papar
* 2 crvene paprike (rog)
* 1 crveni luk
* 2 - 3 režnja češnjaka
* 2 rajčice ili gotovi umak
* alufolija
Očistite glavicu svježeg kupusa pa kratko prokuhajte listove.
Za nadjev pomiješajte svinjetinu s jajetom, solju, paprom te sitno nasjeckanim češnjakom i crvenim lukom.
Ispecite crvene paprike u pećnici, ogulite ih i filetirajte, odstranjujući koštice.
Na ohlađeni list kupusa stavite komade filetirane pečene paprike pa na nju rasporedite mljeveno meso sa začinima. Sve zajedno zarolajte.
Pažljivo omotajte alufolijom pa kuhajte 20 minuta u slanoj vodi na laganoj vatri.
Izvadite rolice, pustite ih da se ohlade pa ih koso narežite.
Uz to poslužite umak od rajčica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....