REPRIZA IZ NJEMAČKE

Messi: Često se u snovima vidim s pokalom u ruci...

Argentinci su lako prošli skupinu, sada ih u osmini finala čeka Meksiko
Argentina's striker Lionel Messi (R) celebrates with Argentina's coach Diego Maradona at the end of the Group B first round 2010 World Cup football match Greece vs Argentina on June 22, 2010 at Peter Mokaba stadium in Polokwane. Argentina defeated Greece 2-0. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE - AFP PHOTO / DANIEL GARCIA
 AFP

JOHANNESBURG - “Diego, ovo je već ozbiljan meč!” Meksiko nije ni Koreja ni Grčka, Meksiko zahtijeva još bolju igru nego što je Argentina igrala u prvom krugu. A igrala je vrlo dobro. No, sada treba podići razinu igre za stupanj više.

“Vamos Diego”. Ne mogu pobjeći od činjenice da ću navijati za njega, ne zato što sam “vjernik njegove crkve” nego zato što je sve učinio da nogomet ne postane “Blatterov i Platinijev feud”, jer je drukčiji od drugih i jer ne bježi od ljudskih poroka, makar je napravio božanstvenu karijeru.

Navijat ću za Argentinu i zbog Lea Messija, koji je sa 22 godine ostvario sve u nogometu, osim naslova svjetskog prvaka. Najbolji igrač svijeta kaže:

- Svaki argentinski igrač koji nosi broj 10 “mora” pobijediti na svjetskom prvenstvu. I moja misija je vratiti se u Buenos Aires s titulom svjetskog prvaka, a s Barcelonom iduće sezone pobijediti Mourinhov Real i osvojiti Ligu prvaka

Messi je izuzetno skroman i izvan terena gotovo neprimjetan tip. Kaže da mora “naučiti mnoge stvari” te da nikada ne smije ispustiti iz vida da se do vrha dolazi samo teškim radom. Kada bi to shvatili i naši “polaznici Ludnice”, mnogi bi, s obzirom na talent, postali “mali Messiji”…

Messi će podvući:

- Znam da svi očekuju da ću za Argentinu igrati kao i u Barceloni, i svi se trude da budu moj “servis”. Čak i moj idol Diego Maradona, čije bi iskustvo trebalo biti krucijalno za našu pobjedu jer on zaista zna sve o nogometu. Više nego cijeli svijet zajedno!

Svoj san će zaključiti:

- Često se u snovima vidim nakon finala s pokalom u ruci. I doček u Buenos Airesu…

Da bi san postao stvarnost, treba danas nadvisiti tvrdu meksičku momčad i Dos Santosa, otkriće ovog prvenstva. Igrač na kojega svakako trebate obratiti pozornost!

Argentina - Meksiko 20:30

Stadion: Soccer City, Johannesburg. Sudac: Roberto Rosetti (Italija)

Argentina: Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze - M. Rodríguez, Mascherano, Di Maria - Messi - Tevez, Higuain.

Meksiko: Perez - Osorio, Rodriguez, Moreno, Salcido - Juarez, Marquez, Torrado - G. dos Santos, Vela - Franco.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:29