Michael Schumacher je legendarni The Stig?

Najveća tajna automobilističkog svijeta napokon je otkrivena. Identitet službenog test vozača britanske emisije Top Gear, poznatog samo pod tajanstvenim imenom The Stig razotkriven je u sinoćnjoj emisiji.



Stig je nakon više godina skrivanja pod bijelom kacigom napokon pokazao svoje pravo lice i on je ni više ni manje nego - Michael Schumacher.



više iz rubrike
ZANIMLJIVOSTI


Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 skinuo je bijelu kacigu tijekom intervjua s voditeljem Jeremyjem Clarksonom, nakon rekordnog završetka službene staze Top Geara. Schumacher je najbrži krug u povijesti emisije, 1 minuta i 10,7 sekundi odvezao u 10 milijuna kuna vrijednom Ferrariju FXX.



Stig, čiji je identitet oduvijek zavijen u veo tajne, u emisiji testira automobile do samih granica izdržljivosti čime je stekao ugled odličnog vozača. No isto tako, prati ga i glas vrlo dobrog učitelja jer svaki tjedan podučava poznate ličnost kako voziti 'razumno jeftin automobil'.



Njegov je identitet bio vrlo strogo čuvana tajna iako su se tijekom godina pojavljivale glasine kako se ispod bijelog odijela i kacige krije više renomirani test vozača.



Ranije ove godine Stigom je proglašen profesionalni kaskader i vozač Le Mansa Ben Collins, no BBC nikad nije prokomentirao tu glasinu.



Tijekom sinoćnjeg showa, prve epizode nove 13. sezone, Clarkson se pretvarao da ne pozna Schumachera i pitao ga kako se zvao prije nego što je postao poznat kao Stig. Odmah potom u deliriju je povikao 'To je Michael Schumacher!'.







Clarkson je također Schumacheru postavio nekoliko pitanja vezanih uz Stiga i njegovu već odnedavno poznatu 'neobičnost'. - Je li istina da si ilegalan u 17 američkih država? - upitao je Clarskon.



- Ne, ta je glasina pretjerana. Samo u devet - našalio se Schumacher, koji je jedan od najboljih vozača u povijesti Formule 1.



Clarkson ga je priupitao i za još jednu glasinu. - Neki kažu da znaš samo dvije činjenice oko pataka te da su obije pogrešne. Je li to istina?



Shcumacher mu je odmah odgovorio 'Pa očito je da mogu letjeti' na što ga je Clarskon prekinuo: - No, ljudi su u pravu, zbilja ne znaš ništa o patkama.



Originalan 'crni' Stig koji se pojavljivao prve dvije sezone bio je bivši vozač Formule 1 Perry McCarthy. No, zamijenio ga je trenutačni, 'bijeli' Stig, nakon što je McCarthy otkrio svoj identitet.



Glasnogovornik Top Geara potvrdio je kako je Schumacher bio The Stig tijekom snimanja i vožnje Ferrarija FXX-a, no dodao je kako je pravi identitet Stiga i dalje tajna.

G.V.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 23:17