Mlada Riječanka Tina Vukov iznenađenje prve polufinalne večeri

OPATIJA - Najveće iznenađenje prve polufinalne večeri domaćeg izbora za Pjesmu Eurovizije bila je mlada Riječanka Tina Vukov koja je nakon zbrajanja bodova žirija i televotinga zauzela prvo mjesto. Drugi je prema ukupnom broju glasova bio Magazin, a treća Lana Jurčević, čija je pjesma zabilježila najviše poziva gledatelja HTV-a.

Žiri bodove dao Massimu



Stručni ocjenjivački sud najviše je bodova dodijelio Massimu Saviću i njegovoj skladbi "Tu na mojim rukama", na drugo se mjesto prema ocjeni žirija plasirala Tina Vukov s pjesmom "Il treno per Genova", dok je treći bio splitski sastav Magazin s izvedbom "Oprosti mala". U subotnju završnicu nisu se uspjeli plasirati Maja Šuput, grupa Magnetic, Minea, En face, Andrea Čubrić, Sandi Cenov i Mirela Bunoza, Emina Arapović, te Marija Husar. Sedamnaestogodišnja Tina, koja je odlično izvela skladbu "Il treno per Genova", i sama je bila iznenađena ovakvim plasmanom.



- Konkurencija je ove godine iznenađujuće velika i zaista nisam očekivala ovakav uspjeh. Iznenađena sam i, naravno, zadovoljna - rekla je pomalo zbunjena Tina.

Kome će pripasti titula



Severina, Danijela ili Jelena Rozga - tri su pjevačice oko kojih se konstantno vrti priča o tituli pobjednice 14. Dore. Mišljenje brojnih sudionika Dore i pratitelja zbivanja domaćeg izbora za Pjesmu Eurovizije dijele i članovi ovdašnjeg fan kluba ljubitelja Pjesme Eurovizije, koji bi na Eurosong u Ateni najradije poslali Severinu ili Jelenu.



Lana, Tina Vukov i skupina Angels iz Crikvenice bili su ujedno jedini sudionici završnice koji su se pojavili pred novinarima na jučerašnjoj press-konferenciji. Zvijezde - Magazin, Massimo Savić, Petar Grašo, Danijela i Ivana Banfić - još su spavale.  

Marija Husar stoički podnijela poraz

Bivša članica divasica Marija Husar nije uspjela ući u finale s pjesmom "Budi njen". Poraz nakon prvog samostalnog nastupa Marija je stoički podnijela, primajući pohvale za pjesmu od brojnih kolega poput Massima Savića, ali i jednog od članova stručnog ocjenjivačkog suda, dirigenta Silvija Glojnarića. Pjevačica je ipak spakirala kovčege za Zagreb.

Isti žiri selektirao i  ocjenjuje pjesme

O sastavu žirija koji je selektirao pjesme na pozivnom natječaju, a ujedno ih i ocjenjuje tijekom samog izbora, Aleksandar Kostadinov komentira - Dora je TV projekt. Kako ćemo organizirati izbor naša je stvar. Isto se provodi u većini zemalja - rekao je Aleksandar Kostadinov, uz kojega u žiriju sjede i Silvije Glojnarić, Željen Klašterka, Ljiljana Vinković i Robert Urlić.



Mirela Goreta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 04:00