SPECIJALCI NA WEBU

Na Googleu objavljene slike SAS-ove baze

Ulaz u Credenhill u Herefordshieru, gdje su smješteni pripadnici jedne od najboljih specijalnih postrojbi svijeta, do sada nije bio prikazan ni na jednoj karti iz sigurnosnih razloga

- Mi nikada javno ne potvrđujemo gdje su baze naših specijalaca - bio je jedini komentar glasnogovornika engleskog ministarstva obrane nakon što je na internetu “eksplodirala” vijest da su na Googleovu Street Viewu objavljene fotografije ulaza u bazu engleske elitne postrojbe SAS.

Ulaz u Credenhill u Herefordshireu, gdje su smješteni pripadnici jedne od najboljih specijalnih postrojbi na svijetu, nikada nije prikazan na kartama iz sigurnosnih razloga.

Ali na Street Viewu su fotografije čak označene s “British SAS” i imaju detaljan pogled od 180 stupnjeva na ulaz i dio baze.

Sve fotografije postavljene su na servis u posljednjih šest mjeseci.

- Google prihvaća samo one fotografije koje su slikane s javnih prometnica, a u ovom slučaju nema razlike od onoga što bilo koji prolaznik može vidjeti i zato ne vidimo zašto bi to bio sigurnosni rizik - rekla je glasnogovornica Googlea Laura Scott.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:41