BIZARNA IDEJA

NAGRADA 'HITLER' U ITALIJI 'Njome ćemo nagraditi one ljude koji krše ljudska prava u ime životinjskih!

Njome želimo osuditi ekstremiste koji stvaraju štetu ljudima, poput zaštitnika životinja, šturo je objasnila glasnogovornica FederFaune Sandra Manzi

RIM - Talijanski savez uzgajivača i trgovaca životinjama FederFauna odlučio je dodijeliti nagradu koju je nazvao "Nagrada Hitler" zaštitnicima prava životinja, navodi FederFauna na svojoj internet stranici u srijedu.

"Tom se 'nagradom' nagrađuju oni koji krše ljudska prava u ime životinjskih", precizira isti izvor.

"Hitler je bio vegetarijanac zbog svoje ljubavi prema životinjama, ali je na smrt osudio muškarce, žene i djecu, ne samo Židove već i Rome, homoseksualce i druge koji nisu podržavali njegovu ideologiju i režim", navodi na toj stranici glumac i redatelj židovskog podrijetla Massimo Gobbi koji će dodijeliti tu nagradu 24. studenoga.

"Ne namjeravamo podcijeniti drame ljudi koji su progonjeni tijekom Hitlerova režima, ali želimo pokazati analogiju i osuditi ekstremiste koji stvaraju štetu ljudima, poput zaštitnika životinja", šturo je objasnila glasnogovornica FederFaune Sandra Manzi.

"Životinje se ne može izjednačavati s ljudskim bićima", zaključila je.

Inicijativa je pokrenuta 2012. , nakon čega su zaštitnici životinja oštetili sjedište FederFaune pa još nije otkriveno mjesto predaje nagrade 24. studenoga u Bologni, kao ni ime dobitnika nagrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:34