Opljačkana poslovnica PBZ-a na Jarunu

ZAGREB - Razbojnik naoružan pištoljem opljačkao je poslovnicu Privredne banke u Ulici Hrvoja Macanovića kod kućnog broja 27 u zagrebačkom naselju Jarun danas nešto poslije 7.30 sati.





Razbojnik je ušao u banku neposredno nakon otvaranja te od zaposlenice uzeo novac, u domaćoj valuti i eurima. S plijenom je, kako doznajemo, pobjegao preko platoa između zgrada koji spaja Macanovićevu s Horvaćanskom.



Pljačkaš snimljen kamerom




U poslovnici su u vrijeme pljačke bile još tri službenice, no one su se nalazile u jednoj od prostorija iza pulta. Zaposlenica je policajcima razbojnika opisala kao mlađeg muškarca koji je na glavi imao samo kapu. Osim toga, lopova je snimila i kamera koja je postavljena u banci, što će policiji sigurno pomoći u lociranju i hvatanju razbojnika.





Gotovo nitko nije vidio samu pljačku jer, uz to što se dogodila prilično rano, poslovnica je grmljem djelomično skrivena od pogleda s ceste. U neposrednoj blizini banke nalazi se Tiskov kiosk, no zaposlenica nije ništa primijetila ni čula sve do dolaska policajaca. Ni ljudi s jarunske tržnice koja se nalazi s druge strane ceste nisu ništa vidjeli.





Na očevidu i novi ravnatelj policije



Policajci su u jutarnjim satima obavljali očevid, a banka i prilazni putovi do nje bili su zatvoreni. Naseljem su patrolirale ophodnje, no lopov još nije uhvaćen. Na samo mjesto pljačke tijekom očevida došao je i novi ravnatelj policije Marijan Benko.





U prvih deset mjeseci prošle godine opljačkano je čak 15 banaka, a razbojnici su s djelovanjem počeli odmah poslije Nove godine, vjerojatno jer im je budžet istrošen zbog blagdana. Slična "tradicija" se, čini se, nastavlja i ove godine. (M. Pe.)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 15:28