Ozren Grabarić u ulozi legendarnog Del Boya

ZAGREB - Sitne prevarante Del Boya i Rodneyja Trottera iz kultnog serijala “Mućke”, čiju je licencu otkupio sarajevski glumac i redatelj s ljubljanskom adresom Branko Đurić Đuro, u hrvatskoj će verziji tumačiti dva kazališna glumca. Premda redatelj u medijima nije htio otkriti o kome je riječ, doznajemo kako je riječ o Ozrenu Grabariću (28) iz ansambla Kazališta Gavelle i mladom zagrebačkom glumcu Luki Petrušiću (26).



Iako je prve uloge ostvario u kazalištu, Petrušića smo gledali i u TV serijama “Bitange i princeze”, “Bumerang”, “Odmori se, zaslužio si” te nekoliko filmova poput “Oprosti za kung fu”, “Snivaj zlato moje” ili “Sto minuta Slave”. 



S druge strane, Grabarić je sve svoje velike uloge odigrao na kazališnim daskama. Nakon predstave “Dame u nevolji” u režiji Relje Bašića, ostvaruje niz glavnih uloga u hrvatskim kazalištima, poput “Dokaz”, “Život x3” te predstavi “Humble Boy”, koja je ujedno i projekt prvog kazališta u Hrvatskoj na engleskom jeziku.



Kako je već otprije poznato, u ulozi djedice Trottera naći će se legendarni šibenski glumac Špiro Guberina, a snimanje hrvatske verzije trebalo bi početi oko Nove godine. Glumačka ekipa za našu inačicu “Mućki” tek se sastavlja, a snimanje u Ljubljani privodi se kraju.





 
Špiro Guberina na snimanju serije koje počinje u prosincu pojavit će se kao djedica Trotter

Naslov serije koju Branko Đurić Đuro radi za hrvatsko, slovensko i sprsko tržište je -‘Brat bratu’


Prva epizoda slovenske verzije pod nazivom “Brat bratu” emitirat će se na slovenskoj televiziji već ovaj ponedjeljak, a u manjoj ulozi tu ćemo gledati i našu pjevačicu Danijelu Martinović, koja će igrati konobaricu Mojcu.



Dok su se u originalnoj verziji serije Del Boy i Rodney vozili u proslavljenom furgonu, Đuro je za potrebe snimanja u Italiji nabavio cirkuski kombi, koji će Luki Petrušiću i Ozrenu Grabariću uskoro postati drugi dom.



Što se tiče srpske inačice serije “Brat bratu”, za sada je sve još u pregovorima. U glumačkim se krugovima priča da bi za ulogu Del Boya vjerojatno bio najbolji Dragan Bjelogrlić, inače dobar prijatelj s Brankom Đurićem Đurom. 





Za otkup licenci popularnih TV serija cijena se na tržištukreće od petsto do dvije i pol tisuće eura po epizodi. Cijena ovisi i o tome kupuje li se jedna ili više sezona u paketu, a najveći dio ukupnog budžeta odlazi na samu produkciju. Ako Đurić bude radio sitcom, odnosno snimao pretežno u studiju, tržišna cijena za produkciju jedne epizode koštat će od 200 do 300 tisuća kuna, što se povećava ako se, primjerice, snima i na vanjskim lokacijama.

Za licencu od 500 do 2500 eura po epizodi, a snimanje 100 puta više





Marijana Sever
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 19:03