RECEPT: Dragica Lukin, slastičarnica Vila Soši, Umag
Za tijesto:
* 12,5 dag brašna T 550 * 7 dag maslaca * 2 dag šećera * 2 dag soli * 0,5 dl vode * marmelada od naranče za premaz
Za parfe kremu:
* 6 dl soka od svježe naranče * kora neprskane naranče * 2 dl vode * 20 dag šećera * sok 1 limuna * 1 l slatkog vrhnja * 2 dag želatine u listićima
1. Natopite želatinu u 3 dl hladne vode i pustite da omekša. Posebno skuhajte 2 dl vode sa šećerom i narančinom koricom. Sklonite s vatre, ocijedite rukama želatinu iz hladne vode i stavite u vrelu smjesu s vodom i šećerom (više ne smije kuhati). Dodajte još sok od naranče i limuna te pustite da se malo prohladi, ali se ne smije zgusnuti.
2. Posebno istucite slatko vrhnje, ali ne čvrsto, nego tako da bude polutekuće. Kad osjetite da se smjesa s narančom počela stezati, lagano ga umiješajte. Smjesa mora biti pjenasta, a ne kompaktna.
3. Ohlađeno tijesto premažite marmeladom, izlijte parfe kremu i stavite u hladnjak da se rashladi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....