Recept: MATIJA BALENT, executive chef hotela Sheraton Zagreb, Zlatni kuhar i državni prvak 2007.
SASTOJCI za 4 osobe:
* 30 dag pastrnjaka
* 5 dag maslaca
* 8 mladih mrkvi
* 15 dag zelenih šparoga
* 10 dag gljiva jablančica
* 3 dag kres salate
* mlado maslinovo ulje
* cvjetovi vlasca
* medvjeđi luk (srijemuš)
* sol i papar
1. Pastrnjak očistite, narežite na sitnije komade i stavite kuhati u slanu vodu u koju dodajte još maslac. Kad je kuhan i voda se na pola pokuhala, sve izmiksajte, usitnite te protisnite kroz sitno sito.
2. Mladu mrkvu očistite i skuhajte. Šparoge također skuhajte u slanoj vodi s malo maslaca. Jablančice očistite tako da im sastružete opnu te ih operete i brzo osušite. Gljive sotirajte na maslinovu ulju.
3. Ukrasite cvjetovima vlasca i medvjeđeg luka. Oko pirea stavite oprani kres i sotirane gljive pa još malo zalijte mladim maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....