Plitak film o mentalno ograničenim junacima

Nije ugodno gledati ikone sedamdesetih poput Burta Reynoldsa, Joea Dona Bakera i Willieja Nelsona u filmu koji pretendira obnoviti njihov country humor i šarmantan akcijski balet filmova o južnjačkim varalicama i primitivnim seljačinama.



Dok su akcijske komedije sedamdesetih - da i ne govorimo o izvrsnim akcijskim filmovima kakav je "Šerif iz države Tennessee" Phila Karlsona s Joeom Donom Bakerom - bile eliksir humora već umornog neduhovitog Hollywooda.

The Dukes of Hazzard, SAD, 2005.



Redatelj: Jay Chandrasekhar



Uloge: Johnny Knoxville, Sean William Scott, Jessica Simpson, Burt Reynolds, Joe Don Baker, Willie Nelson



Distributer: Issa Film

"MAJSTORI OPASNOSTI"





Snimljen prema popularnoj televizijskoj seriji osamdesetih, "Majstori opasnosti" čista su suprotnost filmovima sedamdesetih: umjesto humora dobivamo glupost, umjesto šarma idiotizam. Stvarno mi nije jasno kako je moguće snimiti tako plitak i neinteligentan film.



I to bez obzira na stupanj inteligencije glavnih junaka koji su, naravno, gotovo maloumni. Postoji dosta filmova o mentalno ograničenim junacima - "Dillinger" Johna Miliusa, na primjer - koji savršeno funkcioniraju u vrlo pametnim filmovima, no "Majstori opasnosti" postavljaju novi standard minimuma pameti u 100 minuta trajanja filma. Strašno.                   (Ž. T.)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2024 14:39