Recept: JOSIP DOLOVČAK, chef hotela Aristos, Zagreb, zlatni kuhar 2006. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
* 50 dag orada
* 60 dag krumpira
* 4 dag svježe paprike
* 4 dag rajčice
* 4 dag crnih maslina
* 4 slatka feferona
* 4 režnja češnjaka
* 2 dl bijelog vina
* maslinovo ulje
* peršin
* lovor
* sol i papar
1 Krumpir narežite na ploške, posolite i popaprite. Luk, papriku i rajčicu narežite na kocke pa umiješajte u krumpir. Feferonima odvojite peteljke i zajedno s maslinama umiješajte ih u krumpir.
2 Dodajte lovorov list, malo ribljeg temeljca i maslinovo ulje te stavite na lim da se peče u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
3 Na tako pripremljen krumpir dodajte posoljeni file orade, sve zajedno prelijte mješavinom vina, sitno nasjeckanog češnjaka i peršina te pecite u pećnici još 5 - 8 minuta. Odmah poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....