RECEPT DANA

Riba iz pećnice

Recept: JOSIP DOLOVČAK, chef hotela Aristos, Zagreb, zlatni kuhar 2006. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

* 50 dag orada

* 60 dag krumpira

* 4 dag svježe paprike

* 4 dag rajčice

* 4 dag crnih maslina

* 4 slatka feferona

* 4 režnja češnjaka

* 2 dl bijelog vina

* maslinovo ulje

* peršin

* lovor

* sol i papar

1 Krumpir narežite na ploške, posolite i popaprite. Luk, papriku i rajčicu narežite na kocke pa umiješajte u krumpir. Feferonima odvojite peteljke i zajedno s maslinama umiješajte ih u krumpir.

2 Dodajte lovorov list, malo ribljeg temeljca i maslinovo ulje te stavite na lim da se peče u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

3 Na tako pripremljen krumpir dodajte posoljeni file orade, sve zajedno prelijte mješavinom vina, sitno nasjeckanog češnjaka i peršina te pecite u pećnici još 5 - 8 minuta. Odmah poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 07:40