DELICIJE

Savijača od jabuka

Recept: restoran Purger, Zagreb

SASTOJCI za 4 osobe:

* 40 dag brašna

* 0,8 dl ulja

* 80 dag jabuka

* 8 dag šećera

* 4 dag krušnih mrvica

* malo cimeta

* sol

* šećer u prahu

1. Od brašna, soli, ulja i mlake vode dobro izradite tijesto. Pustite ga da se oko 45 minuta odmara na tanjuru koji ste prethodno namazali uljem.

2. Jabuke operite, ogulite, naribajte, dodajte šećer i cimet.

3. Kad se tijesto odmorilo, tanko ga razvucite po pobrašnjenom stolu. Uz rub gdje će doći jabuke posipajte ga s malo krušnih mrvica da pokupe višak soka od jabuka.

4. Jabuke cijelom dužinom tijesta jednako rasporedite, a višak tijesta, odnosno deblje rubove odrežite. Sve zajedno zarolajte, stavite na nauljeni lim, pouljite malo dlanom po vrhu i stavite u pećnicu. Pecite 45 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva. Prije serviranja posipajte šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 02:50