Recept: restoran Purger, Zagreb
SASTOJCI za 4 osobe:
* 40 dag brašna
* 0,8 dl ulja
* 80 dag jabuka
* 8 dag šećera
* 4 dag krušnih mrvica
* malo cimeta
* sol
* šećer u prahu
1. Od brašna, soli, ulja i mlake vode dobro izradite tijesto. Pustite ga da se oko 45 minuta odmara na tanjuru koji ste prethodno namazali uljem.
2. Jabuke operite, ogulite, naribajte, dodajte šećer i cimet.
3. Kad se tijesto odmorilo, tanko ga razvucite po pobrašnjenom stolu. Uz rub gdje će doći jabuke posipajte ga s malo krušnih mrvica da pokupe višak soka od jabuka.
4. Jabuke cijelom dužinom tijesta jednako rasporedite, a višak tijesta, odnosno deblje rubove odrežite. Sve zajedno zarolajte, stavite na nauljeni lim, pouljite malo dlanom po vrhu i stavite u pećnicu. Pecite 45 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva. Prije serviranja posipajte šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....