RECEPT: HRVOJE ZIROJEVIĆ, dobitnik srebrne medalje na Kulinarskoj olimpijadi u Moskvi
SASTOJCI za 4 osobe:
* 15 dag govedine
* 15 dag svinjetine
* 15 dag teletine
* 1 kg kiselog kupusa
* 1 kg suhog mesa
* 2 glavice luka
* 4 režnja češnjaka
* malo pancete
* sitno nasjeckani peršin
* sol
* papar
* začini: muškatni oraščić, cimet
1. Kupus očistite, listove odvojite. Pripremite i rezani kiseli kupus pa sve dobro isperite pod vodom.
2. Meso (tri vrste) se reže na sitne kockice i začini. Dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak i pancetu koje ste prethodno prodinstali. U meso možete dodati i malo limunove korice.
3. Oblikujte male arambašiće (sarmice).
4. Dno posude obložite kiselim kupusom pa slažite arambašiće u krug tako da u sredini ostane praznina. Napravite nekoliko redova, a između stavite kiseli kupus.
5. U sredinu stavite suho meso, podlijte vodom i pustite da kuha na laganoj vatri te po potrebi još začinite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....